U2 posneli video in prejeli nagrado

Irska zasedba U2.
Irska zasedba U2.
U2 bodo kmalu imeli turnejo v severni Ameriki. (FOTO: u2.com / Anton Corbijn)
U2 bodo kmalu imeli turnejo v severni Ameriki. (FOTO: u2.com / Anton Corbijn)

Irski rockerji U2 so v soboto, 11. novembra na Trafalgar Squaru imeli kratek nastop, pred podelitvijo glasbenih nagrad MTV Europe Music Awards. Prejeli so nagrado Global Icon (globalne ikone).

U2 so posneli med nastopom posneli tudi video za skladbo ‘Get Out Of Your Own Way‘ na prav posebnem koncertu, ki je včeraj potekal v Londonu.

Irski rock kvartet bo 1. decembra izdal nov, že štirinajsti studijski album ‘Songs of Experience‘.

 

Skladbo ‘Get Out Of Your Own Way’ odigrali kar dvakrat

U2 bodo kmalu izdali nov studijski album. (FOTO: u2.com / Danny North)
U2 bodo kmalu izdali nov studijski album. (FOTO: u2.com / Danny North)

Tokrat so odigrali le nekaj skladb, med drugim tudi ‘Sunday Bloody Sunday’, ‘Beautiful Day’ in ‘Pride (In The Name Of Love)’, ki jo je frontman Bono posvetil pripradnikom vojske, ki bodo v nedeljo imeli slovesno prireditev Remembrance Day.

U2 so poslušalcem najnovečjiši singel ‘Get Out Of Your Own Way‘, ki bo tudi na težko pričakovanem prihajajočem ploščku odigrali kar dvakrat.

Ko so skladbo izvajali v drugo, so člani zasedbe U2 množici dali znak, da naj dvignejo plakate, s slogani ‘Resistence’ (vzdržljivost), ‘Fight Back0 (bori se) ter ‘Refugees Welcome’ (dobrodošli migranti). Bono pa je ob tem pojasnil, da skupina snema tudi video za skladbo, ki jo izvajajo.

Bono je dejal: ‘Imamo video, ki ga moramo posneti. Ta trg je trg protestov, zato smo izvlekli te slogane. Nekateri simboli so del gibanja Suffragette. Protesti, na koncu delujejo. Stvari se uredijo, počasi, a zagotovo.’

V začetku novembra je še odjeknila novica, da so U2 prva zasedba, ki je preko sistema Ticketmaster’s ‘Verified Fan prodala vse vstopnice za prihajajočo severnoameriško turnejo.