#turneja PIVO IN CVETJE LAŠKO v tvojem kraju

Pivo in Cvetje v Laškem bo tudi letos pestro.
Pivo in Cvetje v Laškem bo tudi letos pestro.

Še preden se bo zgodil eden najbolj pričakovanih festivalov letošnjega poletja, bo karavana Piva in Cvetja Laško obiskala izbrane kraje po Sloveniji. Štart turneje bo v četrtek, 30. 3. v Kranjski Gori, tam bo tudi ŠANK ROCK, dogodek je brezplačen, na njem pa se bo dalo ujeti tudi kakšno nagradno festivalsko vstopnico.

 

 

Začelo se bo v Kranjski Gori

V četrtek, 30. marca, se začenja uradno ogrevanje za 58. festival Laško Pivo in Cvetje, ki se v mesto ob Savinji v polnokrvni izvedbi vrača med 14. in 16. julijem. Še prej pa bodo organizatorji izvedli serijo mini koncertov, ki bodo zgoščena pokušina tistega, kar vas čaka poleti v Laškem.

Ker je ob koncu marca tradicionalno največji žur v Kranjski Gori in okolici, se tam začenja tudi cvetoča in s hmeljem pretkana laška turneja. Vabljeni na popoldanski obisk k Lačnemu Kekcu, kjer vas bodo od 14h do 18h zabavali ekipa Šou domov in Dejan Dogaja, ob 17h pa bo oder zavzel Šank Rock, ki že 40 let trese odre s svojimi številnimi ponarodelimi žurerskimi hiti.

Ogrevalne zabave so priložnost, da izveste vse o 58. festivalu Laško Pivo in cvetje, pa tudi da ujamete kakšno brezplačno vstopnico za enega najbolj pričakovanih poletnih festivalov.

Za vse ostale pa imajo vstopnice, po žepu zelo prijaznih cenah, na Eventimu in Petrolu, medtem ko vas Slovenske železnice v Laško in nazaj od kjerkoli po Sloveniji, ob nakupu festivalske vstopnice, popeljejo za le 4 evre.

 

58. FESTIVAL PIVO IN CVETJE LAŠKO (14-16/7 @ Laško)

Festival Pivo in cvetje Laško, kot ena najbolj priljubljenih poletnih prireditev pri nas, v mesto ob Savinji vsako leto pritegne desettisoče ljudi. Tudi letos bo legendarno druženje v Laškem ponudilo etnografske vsebine, od razstave cvetja, Dneva Laščanov, do uličnega vrveža z godbo in mažoretami, za žepu zelo prijazno ceno (vstopnice od 8 eur, veliko pivo 3 ur, povratna vozovnica za vlak 4 eur) pa tudi atraktiven večerni glasbeni program.

Le-tega bo na dveh odrih stkalo 12 glasbenikov in skupin. V soboto bodo nastopili Magnifico, Joker Out, Elvis Jackson, Luka Basi, BQL in Nika Zorjan, v petek pa Big Foot Mama, Jan Plestenjak, Žan Serčič, Polkaholiki, Dejan Dogaja in mednarodna zvezda letošnjega programa, ki jo bomo razkrili v naslednjih tednih. V Laško prihaja ena največjih plesnih skupin vseh časov, s preko 100 milijoni prodanih plošč in ducatom svetovnih hitov, ki so osvajali glasbene lestvice v šestih različnih desetletjih, nazadnje se je visoko na glasbene lestvice in v radijski eter zavihtela predlani.