Skupina Joker Out bo zavzela veliki oder Sea Star Festivala

Skupina Joker Out ruši rekorde. (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Skupina Joker Out ruši rekorde. (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Seznamu talentiranih glasbenikov, ki bodo 19. in 20. maja poskrbeli za nepozabni spektakel v Laguni Stella Maris v Umagu, se pridružujejo nova, vroča imena! Prihaja velika hrvaška kantavtorica Nika Turković, eden najopaznejših srbskih alter-pop umetnikov Dzipsii ter trenutno najbolj popularna skupina pri nas – Joker Out!

O nastopajočih

Joker Out je po več kot desetletju prva slovenska glasbena skupina, ki je v domovini postala zares širše prepoznavna in celostno popularna. Še kot najstniki so se fantje združili leta 2016, domačo sceno pa osvežili s prepoznavnimi zvokom, slogom in odličnimi živimi nastopi. Bojan Cvjetićanin, Kris Guštin, Jan Peteh, Nace Jordan in Jure Maček so skozi leta ustvarjanja razvili svoj značilen, sodoben, energičen zvok, ki so ga poimenovali ‘shagadelic rock’n’roll’, ki ga lahko slišimo v številnih uspešnicah, nanizanih na albumih ‘Umazane misli‘ in ‘Demoni‘. Njihova neverjetna energija, karizma in odlična glasba so jim v letih 2021 in 2022 prinesle kar dve zaporedni nagradi za slovenskega izvajalca leta, ter nagrado za pesem leta. S svojo mladostno energijo in shagadelično skladbo ‘Carpe Diem‘, pa se bodo fantje le teden dni pred nastopom na Sea Star Festivalu, predstavili širši publiki na odru priznanega evropskega tekmovanja – Evrovizije, ki letos poteka v Liverpoolu.

Letos prvič igramo na Sea Star Festivalu v Umagu, to bo naš prvi nastop po Evroviziji. Izredno smo počaščeni, da si bomo lahko delili oder s takimi zvezdami in premierno predstavili nekaj novega (angleškega) materiala. – JOKER OUT

Skupina Joker Out
Skupina Joker Out

Nika Turković je ena najbolj obetavnih mladih hrvaških kantavtoric. Njeno glasbeno pot v preteklih treh letih so zaznamovali odlični singli U mraku, Pusti in Dok nas nema, odlične recenzije, razprodani koncerti ter zanimiva sodelovanja. Sam vrh njenega dosedanjega dela je prvenec 11, izdan v začetku letošnjega leta, s katerim je Nika osvojila regijo in se izpostavila kot izvajalka trenutne scene. Sodoben zvok, odlični instrumentalisti in drzen pristop k vizualni identiteti so postali njen zaščitni znak.

Srbski trap pop glasbenik Dzipsii je eden najbolj nadarjenih mladih regijskih umetnikov na tem področju. Potem ko je lani pritegnil veliko pozornosti s svojim debitantskim albumom Zapisi iz podzemlja, je ponovno prevzel žaromete na nedavno izvedeni Beoviziji, kjer je nastopil s pesmijo Greh, s katero si bi po mnenju mnogih zaslužil, da zastopa Srbije na Pesem Evrovizije. Z nastopom na Sea Star Festivalu pa se bo Dzipsii premierno predstavil publiki na Hrvaškem.

Fenomenalni glasbeniki se pridružujejo že napovedanim velikanom The Prodigy in multiplatinastemu hitmejkerju Robinu Schulzu ter vrsti mednarodnih in regionalnih zvezd, med katerimi so Indira Paganotto, Mahmut Orhan, Daria Kolosova, Senidah, Hiljson Mandela, Krankšvester, Marko Nastić, Dejan Milićević, Grše, 30Zona, Dj Jock, Miach, Micka Lifa, Masayah, Ružno Pače, TTM, Ilija Rudman, Ian F in mnogi drugi. Potem ko Sea Star leta 2022 bil okronan kot drugi najbolj obiskan festival na Hrvaškem, letošnja ljubilejna izdaja obljublja magično otvoritev festivalske sezone. Dva meseca pred dogodkom sta bili prodani dve tretjini kapacitet lagune Stella Maris v Umagu, poleg festivalskih pa so zdaj na voljo tudi enodnevne vstopnice. Več informacij in vstopnice so že na voljo na supratravel.si!