Turisti predstavljajo ‘Reprizo’ brez reprize

Turisti (FOTO: Borislav Pesić Blagoja)
Turisti (FOTO: Borislav Pesić Blagoja)

Kljub imenu skladbe so Turisti vse prej kot ponavljajoči. Vsak njihov novi single prinaša novo dimenzijo pop-rock slogov, ki so jih spretno definirali na prvencu ‘Human_Esque‘.

Ohranjajo tradicionalne vzorce klasičnega rocka

Ohranjajo tradicionalne vzorce klasičnega rocka, s katerimi kombinirajo težak, na trenutke bučajoči ritem in dovolj odbit kitarski ‘feršt’ ter prijetno melodijo v izvedbi sijajne Ive Močibob in tako so Turisti ustvarili skladbo, ki je lahko koncertni favorit, udarni single ali uvodna skladba novega albuma.

Iva Močibob prepričljivo grozi izmišljenemu partnerju in skladba v besedilu instantno zavzema ključno pozicijo v ‘girl power’ kategoriji hrvaške pop scene. Ob spretno oblikovanem besedilu, Ivini vrhunski vokalni interpretaciji, standardnih težkih solažah Vave Simchicha in Boba Gruljičića, ob prepozavni bas liniji Sergeja Hofmana, so si Turisti zopet zagotovili neizpodbitni rock-respect.

Repriza‘ je single, s katerim reška rock četverica zaključuje drugo glasbeno poglavje, drugi album ‘Revolución‘. ‘Naslednji single bo nekaj popolnoma novega,’ najavljajo Turisti.

Poleg glasbe, se glavni reški Turist Vlado Simcich Vava, v prostem času posveča tudi literarnem pisanju in je ustanovitelj neformalne književne skupine Ri Lit, ki skozi nastope in skupne zbirke deluje od leta 2012. V njegovem literarnem portfoliu so tri odlična dela – zbirka zgodb ‘Odstranjivač ljubavi‘ (ICR, 2012.), roman ‘Srce od gume‘ (V.B.Z., 2014.) in knjiga z avtobiografskim konceptom ‘Canzoni d’una volta‘ (STUDIO TIM, 2017.).

Svoje novo literarno delo ‘Podudarnosti‘ je Vava javnosti predstavil pretekli petek, 18.9.2020 na 13. festivalu pisateljev in sejmu knjig vRIsak na Reki.