TRIVIUM s turnejo “The Sin and The Sentence” tudi v Kinu Šiška

Trivium z novim albumom.

V nedavnem intervijuju je frontman skupine Trivium, Matt Heafy, spregovoril o sveže izdanem albumu »The Sin and the Sentence«, ki je izšel 20. oktobra 2017.

»S tem albumom smo resnično dali vse od sebe in želeli doseči vrh naše ustvarjalnosti. Rekel sem si – to mora biti naš daleč najboljši izdelek do sedaj, sicer nisem več pripravljen nadaljevati te zgodbe. Ta album mora osmisliti Trivium kot zasedbo. Hkrati pa se nismo želeli oddaljiti od sami sebe. Kot bend se namreč nenehno sprašujemo – kaj naši poslušalci želijo? Kaj od nas pričakujejo? Kar je sicer prav, vendar smo tokrat hoteli več. Ustvarili smo glasbo, s katero se popolnoma poistovetimo – povsem brez ozira na pričakovanja. Tokrat me ne zanima, ali bomo ljudem všeč ali ne, preprosto šli smo v to.«

Odpravili težave z bobnarjem

Matt je omenil tudi večno težavo z iskanjem pravega bobnarja, ki jedrni trio (poleg Heafyja ga sestavljata še kitarist Corey Beaulieu in basist Paolo Gregoletto) pesti že kar nekaj let. S prihodom Alexa Benta (Battlecross, Decrepit Birth) konec 2016 so se stvari izgleda umirile.

»Ritem je tisti, na katerem vse sloni. Če vaša zgradba nima trdnih temeljev, se bo prej ali slej posula, in povsem enako je v glasbi. Hvaležen sem, da so se zvezde po osmih studijskih albumih za nas končno poravnale in smo našli pravo osebo. Opazujem, kako se poslušalci ko slišijo Alexa ne odzovejo s »Spet nov bobnar? Zakaj tokrat ravno ta?« ampak preprosto z »Tale novi bobnar je pa p*** dober!«

Bentov predhodnik je bil Paul Wandtke, je s Trivium sodeloval vse od konca 2015. Nadomestil je Matta Madira, ki je zasedbo zapustil zaradi »razhajanj v ustvarjalnosti«. Madiro je sodeloval na prejšnjem albumu zasedbe, »Silence in The Snow«, ki je izšel jeseni 2015.

»The Sin and the Sentence« so Trivium posneli pod okriljem Josha Wilbourja (Lamb Of God, Gojira) v kalifornijskem Hybrid Studios.

Album trenutno predstavljajo na istoimenski turneji, ki so jo začeli s koncem poletja v Severni Ameriki, ob boku Arch Enemy. Z marcem novega leta prihajajo tudi v Evropo, natančno 2. aprila pa se bodo ustavili tudi pri nas v Kinu Šiška. Support bendi na UK+Europe turneji bodo Code Orange, Power Trip in Venom Prison (pri nas po dosedanjih podatkih samo slednja dva).

V organizaciji MH Concert bomo torej na pomlad lahko izkusili, kaj se je z našim svetom zgodilo v obdobju mrazu in tihega sneženja.

KDO: Trivium
KDAJ: ponedeljek, 2. april 2018
KJE: Kino Šiška, Ljubljana.
Vstopnice so zaenkrat na voljo TUKAJ, o domačih ponudnikih boste obveščeni naknadno.