Tretji kanu z novim videom ‘Na tem mestu’

Tretji kanu so: Anja Pavlin, Jan Medle, Tomi Perinčič, Sondža in Žiga Dobravc (FOTO: Mateja Gašperin)
Tretji kanu so: Anja Pavlin, Jan Medle, Tomi Perinčič, Sondža in Žiga Dobravc (FOTO: Mateja Gašperin)

Novomeška skupina Tretji kanu te dni predstavlja čisto novi videospot za skladbo ‘Na tem mestu‘, ki so si jo za praznični čas izbrali zaradi pozitivnega sporočila, ki ga nosi.

 

Kljub čudnemu letu, Tretji kanu plujejo dalje

Kljub temu, da leto 2020 glasbenikom ni prizanašalo so se trudili, da ostanejo v stiku s poslušalci z novimi video zgodbami, ‘Na tem mestu‘ je namreč že 4 videospot iz njihovega albuma ‘Plovemo‘, ki ga predstavljajo letos.

Da bi glasbo, ki se ne konzumira in producira masovno, izdatneje podpirali. Da bi obiskovali tudi koncerte še ne uveljavljenih, lokalnih skupin (ko bo to mogoče), da bi jih podpirali z nakupom albumov in se začeli zavedati, da smo mi vsi skupaj kreatorji glasbenega in družbenega okolja, ki nagrajuje individualnost. Če boste vi tu za nas, bomo tudi mi tu za vas.’ – ANJA PAVLIN

Ob enem pa se Anja zahvaljuje vsem poslušalcem, obiskovalcem koncertov, radijskim postajam in medijskim hišam ter vsem ostalim, ki podpirajo svežo domačo glasbeno produkcijo.

Ko so mislili, da spim, sem se spremenila v orla …’ je del besedila nove skladbe, ki govori tudi o tem, da jim ustvarjalnega zagona ne more vzeti nihče, čeprav odri samevajo in je situacija za vse zaposlene v glasbenem poslu in sorodnih dejavnostih alarmantno zaskrbljujoča.

Ravno glasba in umetnost v vseh oblikah pa sta tisti, ki nas v najzahtevnejših časih bodri ta pa tudi s kritično presojo obelodanja ta čas sedanji. Kot so Kanujevci že večkrat izpostavili, se s politiko kot tako ne ukvarjajo in ji tudi ne želijo delati reklame. Se bodo pa vedno postavili na stran tako ali drugače zatiranih. Njihove pesmi so prijetno melodične, v prepletu le-teh pa lahko razberemo njihove občutke glede sovražnega govora, rasizma, homofobije, represije in še poglabljanja nestrpnosti, ki smo ga deležni v vse večji meri.