Tretji Kanu z novim videom ‘Dežnik narobe’

Tretji kanu so: Anja Pavlin, Jan Medle, Tomi Perinčič, Sondža in Žiga Dobravc (FOTO: Mateja Gašperin)
Tretji kanu so: Anja Pavlin, Jan Medle, Tomi Perinčič, Sondža in Žiga Dobravc (FOTO: Mateja Gašperin)

TRETJI KANU predstavljajo nov, čisto poseben videospot za skladbo ‘DEŽNIK NAROBE‘, ki odstira del zgodbe – nadaljevanje pa sledi jeseni …

 

O videu ‘Dežnik narobe’

Dežnik narobe‘ – za tiste lepe dni, ki bi jih najraje ujeli v narobe obrnjen dežnik in jih prihranili za kasneje. Pa tudi za tiste, ko nas boli in bi se skrili pod njegovo ogrodje. A ne ti in ne ti ne obstajajo brez teh in teh. Zato si dovolimo le biti. Ker smo ljudje.

Videospot skozi atmosfero, svetlobo in večno simboliko ljubezni govori predvsem o človeku kot takšnem. Brez pretencioznosti, brez mask, brez obrambnih mehanizmov.

 

V Beograd jim ni uspelo, zato je Beograd prišel k njim

Tisoč in en scenarij videospota za skladbo ‘Dežnik narobe’ so morali obrniti, preden so se naposled zaradi zaprtja mej odločili za snemanje na daljavo.

Snemanja v Beogradu sem se veselila tudi zaradi dekadentnega utripa mesta, ki ga še nikoli nisem obiskala, čarobnosti, o kateri mi pravijo. Zaradi nastale krize bom morala na lastne oči to preveriti kasneje, a sem vesela, da smo se z Nino Tratnik, režiserko, s katero smo sodelovali že pri skladbah V mleku in Hiše, situaciji prilagodili in posneli zgodbo, ki že skoraj deluje kot kratki film s poudarkom na estetiki, senzualnosti.
Posebnost videospota je, da ga bomo jeseni povezali z videospotom za skladbo Čuvaji rek. Vsaka videozgodba posebej deluje kot celota, a se vseeno povezujeta – Dežnik narobe iz ženske perspektive in njenega notranjega doživljanja, Čuvaji rek pa prikaže drugo plat zgodbe iz moške perspektive. Obe skladbi najdete na našem drugem albumu Plovemo, ki je izšel minulo jesen. – ANJA PAVLIN