Torul predstavili nov album; za predskupino izbrali zasedbo Pavlov

Torul, 4.3.2023, Kino Šiška, Ljubljana (Foto: Tjaša Jankovič)

Synth pop Ljubljančani Torul, ki se ponašajo z dolgoletnim mednarodnim stažem, so nam ob povratku v Šiško predstavili svoj novi album ‘End Less Dreams’, ki je po prvih recenzijah sodeč morda njihovo najpomembnejše delo do sedaj.

Pridružili so se jim obetavni domači mladci Pavlov, ki s spajanjem elementov post-punk revivala in new wavea ustvarjajo na področju temačnega indie rocka.

Februarja izdani ‘End Less Dream’s, Torulov sedmi album, je nastal v zadušljivem medkoronskem obdobju, ki je pustil svoj pečat tako v zgodbeni kot glasbeni vsebini plošče. Na albumu za mikrofon kot novost večkrat poprime tudi ustanovitelj zasedbe Torulsson, s čimer interpretacija avtorskih komadov še pridobi na neposrednosti, mestoma pa se prikrade tudi kakšno besedilo v slovenščini. 

V Šiški so Torul med drugim predstavili že svoj prejšnji album ‘Hikikomori’ ter nastopili v naši hibridni serialki, tokrat pa so nam poleg nove plošče predstavili tudi izbran material iz svoje res pestre diskografije. Kot predskupina se jim je pridružila mlajša domača skupina Pavlov, ki svoj zvok gradi iz kovinsko donečih bobnov, prodornega basa, sintetiziranih akordov, oblečenih v svilo melanholije, in slikovito abstraktnih verzov.

[Kino Šiška]

Vabljeni k ogledu fotogalerije:

Torul:

Foto: Tjaša Jankovič

Pavlov:

Foto: Tjaša Jankovič