Tool uradno: peti album bo nosil naslov Fear Inoculum

Tool (VIR: Tool)

Pravijo, da je na dobre stvari v življenju vredno počakati. Ta rek zagotovo potrjuje zasedba Tool, ki je zadnjih nekaj let svoje poslušalce držala v negotovosti. Bend, ki sicer deluje slabih trideset let je v svoji dolgi karieri izdal skromne štiri albume. Skromne, a tako zelo močne albume, ki so pustili velik pečat na globalni glasbeni sceni. Bend, ki ni nikoli prenehal s koncentriranjem, je svoj zadnji studijski album ”10,000 Days” izdal daljnega leta 2006.

V preteklih nekaj letih so se sicer pojavile različne špekulacije o nastajanju novega albuma. Slednje je delno zakrivil kar bend sam. Po tem, ko so pretekli teden javno predstavili  nov logotip pa je sedaj tudi uradno jasno: Tool bodo izdali nov album. Brez pompa, brez glasbenih dražiteljev in treh videospotov v razmaku štirinajstih dni. ‘‘Fear Inoculum” bo luč sveta ugledal 30. avgusta letos.

Poleg tega se je bend odločil, da že ta teden na širni splet postavi svoj celotni glasbeni katalog. Kar pomeni, da bodo vsi dosedanji albumi dosegljivi v digitalni obliki.