‘Dobro za vse’ tudi na 12. Črnfestu

Skupina Hamo & Tribute 2 Love (FOTO: Marko Alpner)
Skupina Hamo & Tribute 2 Love (FOTO: Marko Alpner)

Festival dobre glasbe, hrane, gledališča, smeha in otroškega rajanja se s svetlobno hitrostjo približuje in čez dobra dva tedna se bo začel – pester program, ki bo trajal vse tja do 31. avgusta. Klub belokranjskih študentov, Mladinski kulturni klub Bele krajine in Mladinski center BIT za 12. Črnfest v Črnomlju pripravljajo izvrstne koncerte, predstave, športne in kulinarične dogodke in s tem skrbijo, da bo avgust minil v znamenju dobrega festivalskega vzdušja.

Skoraj tri tedne pestrega dogajanja

Skozi skoraj tri tedne pestrega dogajanja bo Belo krajino obiskala vrsta odličnih glasbenikov, ki se bo predstavila na odrih Črnfesta. V grajski atrij prihajajo hravške skupine Detour, Silente, Vojko V, vikend bodo popestrili vrhunski DJ-ji, med njimi tudi DJ Rydel. Na grajskem odru se bodo predstavili tudi DRILL & Masayah, Sounds of Slovenia, Lado Leskovar in mnogi drugi. Črnefst se bo zaključil v znamenju velikega zunanjega koncerta, v soboto, 31. avgusta, s skupinami Hamo & Tribute2Love, Opća opasanost, Pivo in Čevapi in Hinotama.

Program je obogaten tudi s športnimi dejavnostmi, saj se bodo ob vikendih navdušenci nad športom pomerili v turnirjih odbojke na mivki in košarke 3×3. Za vse ljubitelje plesa bo organizirana delavnica salse in reggetona. Da bo odmeval otroški smeh, bo poskrbelo Gledališče KUC KUC s predstavo Škratka Sladka in Zavod Enostavno Prijatelji, za gurmane pa bomo poskrbeli v sklopu večera na Kozolcu, na katerem bodo ponudniki vina pripravili poletno degustacijo v spremljavi okusnih lokalnih jedi. Brez smeha seveda ne bo šlo, zato v Kulturni dom Črnomelj prihajajo Boštjan Gorenc – Pižama, Perica Jerković in Gašper Bergant, ki so si nadeli kar ime Brade.

Nina Miketič, predsednica Kluba belokranjskih študentov in vodja festivala, je prepričana, da bo letošnji Črnfest ponovno dober za vse, saj v programu lahko najdemo veliko novih stvari, raznolike glasbene ponudbe in ostalega dogajanja. Poudarja, da festival ustvarja mlada ekipa študentov, dijakov in mladih, ki svoj prosti čas namenijo organiziciji in dvigu ravena kulture v Črnomlju.

Organizatorji se začetka že veselijo, pričakujejo pa okoli 7000 ljudi. Ob vseh raznolikih aktivnostih, ki se bodo zvrstile med Črnfestom so prepričani, da se bo 12. Črnfest vsakemu obiskovalcu posebej vtisnil v spomin in tako znova obdržal svoje primarno vodilo ‘dobro za vse’. Več o nakupu vstopnic, ostalih informacijah, prijavah in podrobnejšemu programu lahko najdete na našem FB profilu, spletni strani in Instagram profilu.