Tool so se zaprli v studio

Skupina Tool
Skupina Tool

Kitarist ameriške rock zasedbe Tool, Adam Jones je na Instagramu objavil, da so se fantje končno zaprli v studio in začeli s snemanjem novega studijskega albuma.

 

Zaprli so se v studio, a so še vedno skrivnostni

Že prejšnji mesec je frontman Maynard James Keenan povedal, da je končal s pisanjem skladb in besedil, a da mora eno še končati. Le malce kasneje pa je Jones na Instagram profilu zapisal, da se bodo marca zaprli v studio in kot vse kaže, fantje obljubo držijo.

~ Day 1 ?

A post shared by Adam Jones (@adamjones_tv) on

Glede naslova prihajajočega ploščka pa je bil Keenan precej zadržan in skrivnosten. Zadnji studijski album ‘10,000 Days‘ so Tool izdali maja 2006. Jones je za The Pulse Of Radio razložil, da gre vse tako počasi, ker imajo člani tudi življenje izven skupine: ‘Vsi imamo svoje življenje. Imamo otroke, imamo druge projekte in imamo tudi druge interese. Veš, to je zveza, ko postaneš starejši, veš, kako moraš delati. Tvoj partner se spremeni in ti moraš vedeti, kako delati naprej, ostati pozitiven in ohranjati komunikacijo in kompromise in spoštovati vse te stvari.’

Kdaj bo izšel nov album še ni znano, trenutno pa ima skupina Tool uradno potrjen le nastop 18. maja na Northern Invasion festivalu.