Tokac & Emanuela predstavljata ‘Čudež’

Tokac in Emanuela (FOTO: Marko Alpner)
Tokac in Emanuela (FOTO: Marko Alpner)

Tomislav Jovanović Tokac, eden najmogočnejših domačih vokalov, poet, skladatelj in pripovedovalec zgodb z izjemno obsežnim, a vedno svežim opusom, predstavlja nov avtorski projekt, tokrat v sodelovanju z glasbenico Emanuelo Montanič za klavirjem.

Februarja bosta izdala album ‘Čudež’

S singlom ‘Čudež‘ sta Tokac in Emanuela že napovedala izid istoimenskega albuma, ki ga od danes naprej lahko poslušate na pretočnih platformah.

Album ‘Čudež‘ pa kmalu izide tudi v fizični obliki. CD bo od petka, 10. februarja, na voljo v Nikini spletni trgovini. Prednaročila so že odprta.

Danes pa Tokac in Emanuela na radijske valove pošiljata tudi singel – ‘Ne odhajaj‘, ki sta ga pospremila z videom.

Klavir in glas ne zveni kot nekaj, kar bi bilo v tem času tehnologije in hiper produkcije smiselno početi, je pa izziv. Ko sva z Emanuelo začela sodelovati, sva imela le moje gole pesmi, ki sva jim počasi iskala in dodajala nove harmonske in sonične razsežnosti. V ozračju, kjer ni drugih igralcev, ampak sta samo dva, ki se konstantno dopolnjujeta, ali puščata prostor drug drugemu, je to skoraj nevarno dejanje. Vesel sem, da sva z Emanuelo čedalje bolj pripravljena na nevarnosti. – Tomislav Jovanović Tokac

Emanuela pa sodelovanje s Tokcem in ustvarjanje albuma opiše: ‘Prvič sem del procesa ustvarjanja celotnega albuma. V preteklosti sem sodelovala z različnimi izvajalci, vendar le pri posameznih skladbah. Album je povsem drugačna zgodba, še posebej, če gre za Tokčeve pesmi,« o kreativnem procesu pa dodaja: »V mnogih Tokčevih skladbah se skriva harmonska, melodična in ritmična kompleksnost, ki je pogosto ni moč opaziti na prvo žogo. Opaziš pa jo, ko se analitično spoprimeš z vsebino. Nekatere nove skladbe so mi šle hitro, za druge pa sem pri iskanju ustreznih rešitev glavo razbijala tudi nekaj tednov. Včasih en akord spremeni vse. Samo najti ga je treba.’