To so zasedbe, ki bodo v Palah priredile največji žur poletja

Ale v Pale (Foto: Matic Soban)

Vkorakali smo v junij, ki naznanja brezskrbno poletje pred nami. Z mislimi smo že na dopustu, izletih, koncertih in drugih dogodkih, ki nam bodo krajšali dolge poletne dni ter noči. Marsikdo je tako (med drugim) z mislimi tudi že pri wajdovskem festivalu, ki je lani poskrbel, da je njegovo ime glasno odmevalo še celo poletje. Do zdaj ste zagotovo že nekje slišali ime ALE V PALE.

Gre za glasbeni festival, ki je bil lani organiziran prvič in je bil posvečen lokalnim mladim glasbenikom, ki so napolnili Pale do zadnjega kotička. Letos se je ekipa odločila, da uspešen festival še poveča in v wajdovski glasbeni primež pripelje mlade velikane slovenske glasbene scene. Že veste, kdo bo z nami?

V soboto, 23. 7. 2022, bodo v Pale prispeli lokalni virtuozi Jet Black Diamonds, ki trenutno kraljujejo na radijskih valovih. Na glasbeni avanturi se jim bo pridružil še eden najbolj vročih mladih bendov Joker Out, Ajdovščini že poznani MRFY-ji, na burjo pa bo prvič stopil tudi ljubljanski reparski fenomen Vazz.

Pri tem je ključno poudariti, da ALE V PALE letos ponuja takšen line-up, ki ga ni videl še noben festival, saj bo to prvi dogodek, kjer lahko vse naštete bende vidite naenkrat. Potrebujete še kakšen razlog za nakup karte?

ALE V PALE, ki je popularnost med mladimi zagotovo dosegel tudi zaradi lanskega skate tekmovanja, letos ponuja razširjen dnevni program. Ta še čaka na svojo končno obliko, a že zdaj deluje izredno obetavno. Organizatorji so se odločili, da se ponovno centrirajo okoli skate parka in priredijo skate session. Sodelovanje so za dodatek sklenili še z društvom Črn Trn, lokalnimi ponudniki hrane, ustvarjalci, sanjači in vsemi, ki želijo obuditi festivalsko kulturo v naših koncih. Program se sestavlja na njihovih družbenih omrežjih in že obrača poglede.

Šušlja se o tatovažah, branju zvezd, delavnicah, masterchefovski družbi in še mnogo več. Ne spreglejte ALE V PALE na Facebooku in Instagramu.

Karte za dogodek so trenutno še na voljo po EARLY BIRD ceni.

Kupite jih lahko preko spletne strani Eventima in na njihovih prodajnih mestih (Petrol, pošta). Poleg tega pa Klub ajdovskih študentov in dijakov svojim članom v času uradnih ur ponuja še cenejše karte, po subvencionirani ceni. Pred nami je res edinstveno poletje, zato poskrbite, da ne zamudite enega najboljših dogodkov v naši dolini.

Vstopnice

Facebook dogodek