The Who še letos z novim albumom

Legendarna angleška rock zasedba The Who bo letos izdala nov studijski album, podrobnosti glede tega pa za enkrat še niso znane.

Album bo izšel še letos

Organizator koncertov Live Nation je za letošnje leto skupini The Who ponudil organizacijo kar nekaj koncertov, a jim je takrat Pete Townshend rekel: ‘Dejal sem, da ne bom podpisal nobene pogodbe, dokler ne bomo imeli novega materiala. To nima ničesar opraviti z željo po uspešnem albumu. To nima ničesar opraviti z dejstvom, da skupina The Who potrebuje nov album. To je čisto osebno. Gre za moj ponos, občutek lastnih vrednost in dostojanstva kot tekstopisca.’

Fantje naj bi imeli za prihajajoči plošček že 15 demo posnetkov, ki jih morajo združiti še v celoto, lani pa jih je posnel Townshend skupaj s frontmanom Rogerjem Daltreyjem. Izid albuma je načrtovan za letošnje leto. Sicer pa so zadnji album ‘Endless Wire’ izdali leta 2006.

Townshend je prihajajoči plošček opisal kot ‘temačne balade s heavy rock elementi, v katerega bodo vključili tudi elektroniko’.

Poleg vsega skupina The Who načrtuje tudi koncerte po severni Ameriki, na kateri jih bo spremljal tudi orkester, a datumi za enkrat še niso znani.

Zna pa se zgoditi, da bo skupina The Who nastopila tudi na letošnji 50. obletnici slovitega festivala Woodstock, ki se bo odvijal avgusta.