The New Power Generation reinkarnirali Princea

THE NEW POWER GENERATION, 14.12.2019 (Foto: Urška Boljkovac/Kino Šiška)

V soboto je v Kinu Šiška nastopila spremljevalna zasedba glasbene ikone Prince.

Zasedba The New Power Generation, ki je nastopila v ljubljanskem Kinu Šiška, je bila več kot le spremljevalna skupina velikega Princea. Bila je njegov obvozni projekt, ko je bil v sporu z založbo Warner. Zasedba The New Power Generation je celotna devetdeseta leta spremljala Princea, prav tako je s to zasedbo posnel svoj zadnji studijski album HITnRUN Phase Two leta 2015.

Člani The New Power Generation, ki so v obdobju med 1990 in 2013 spremljali neponovljivega glasbenika, so se prvič ponovno združili na uradnem tribute koncertu pred tremi leti v pevčevem rojstnem Minneapolisu. Morris Hayes, klaviaturist, glasbeni vodja benda in Princeova desna roka, je na koncertu združil prvotne člane banda, kot gostje pa so se jim pridružili številni svetovni zvezdniki, kar je pripeljalo do nepozabne glasbene proslave.

THE NEW POWER GENERATION, 14.12.2019 (Foto: Urška Boljkovac/Kino Šiška)

Prav neverjetno pozitiven odziv publike in strokovne javnosti je pripeljal do ideje o koncertni turneji Princu v čast. Na turneji The New Power Generation je sicer nenadomestljivega Princa na mikrofonu nadomestil karizmatični MacKenzie, ki je s svojimi fantastičnimi vokalnimi sposobnostmi in energičnim odrskim nastopom vzbudil navdušenje publike po vsem svetu. Princea ne poskuša oponašati, pač pa mu s svojim avtentičnim nastopom predvsem izkazuje spoštovanje, s čimer si je prislužil veliko spoštovanje publike.

The New Power Generation pravijo, da na vsakem nastopu igrajo, kot da je njihov šefe še vedno z njimi na odru, njihovi koncerti pa so pravi glasbeni kalejdoskop največjih hitov iz vseh obdobij bogate kariere legendarnega Princea, ki je, ko je leta 1990 ustanovil The New Power Generation, tudi lastnoročno napisal sporočilo za javnost, v katerem je poudaril, da je njegov band “najboljši band vseh časov”, ki pa je kaj kmalu postal tudi “the funkiest band in the land”.