Ritem mladosti združil izvajalce, ne pa poslušalce

Ritem Mladosti, 13.12.2019, Dvorana Stožice (Foto: Jože Bojec)

Združiti osem žanrskih različnih izvajalcev na enem odru se je zdela misija nemogoče, ampak Ritmu mladosti je uspelo. Unikaten dogodek, ki je ponudil koncert legend in glasbenikov, ki so zaznamovali glasbeno polje v preteklih letih. 

Najprej je ogrevala rock zasedba Anomalo, sledili pa so jim še Urban Pulz in Joker Out, ampak takrat se je vse skupaj šele pričelo. V prejšnjih letih sta nastopili zasedbi Siddharta in Big Foot Mama, Dan D, Mi2, Dubioza kolektiv in S.A.R.S, letos pa so organizatorji želeli zajeti še širšo publiko, a se jim je malce maščevalo, saj jim ni uspelo razprodati dogodka, kot so si obetali. Na odru so se zvrstili Big Foot Mama, Tabu, Neisha, Perpetuum Jazzile, Modrijani, Pero Lovšin, Klemen Klemen in Valentino Kanzyani.

Ritem Mladosti, 13.12.2019, Dvorana Stožice (Foto: Jože Bojec)

Bil je zares totalno zmešan žur, saj smo doživeli nekaj, česar pri nas še nismo. Na trojnem odru je prišlo do največjega mashup koncerta, ki je zatresel Ljubljano. Osem izvajalcev, šest glasbenih žanrov, trojni oder in en večer vsega naštetega. Že če bi doživeli koncert kakšnega od posameznih izvajalcev, bi bil to dober večer, ampak tokrat so se na licu mesta menjavale zvrsti; rock, pop, elektronika, hip hop in vrhunski vokali, menjal pa se je tudi ritem dogajanja. Vsekakor kombinacija, ki je ponudila nekaj novega.