TERRY LeROI (Granny 4 Barrel): ‘Volk v ovčji koži’

Foto: Granny4Barrel (Facebook), promo
Foto: Granny4Barrel (Facebook), promo

Kljub vsem oviram, ki so se pojavile med pandemijo, se je Granny (Terry LeRoi) uspelo povezati z dolgoletnim producentom in sodelavcem Davidom Bendethom in ustvariti kopico novega materiala, vključno s priredbo klasike pokojnega Ronniea Jamesa Dia “Stand Up And Shout,” ki je izšla pod imenom LeRoi XIII. Med nastalo množico se nahaja tudi “The Art of Deception.”

O podrobnostih, povezanih z njenim nastankom, filmu The Shining (1980) in še marsičem je za naš portal spregovoril Terry LeRoi (TUKAJ lahko preberete naš nedavni pogovor, ki je nastal ob izidu “Stand Up And Shout”).

ROCKER.SI: Pozdravljen. Kako si? Kaj počneš te dni?

TERRY LeROI: Zelo v redu, hvala. Trenutno končujemo s snemanjem dveh priredb, ki jih bomo posneli z Willom Huntom in še nekaterimi drugimi imeni. Ena od njih je delo Journey, vendar ti še ne bom povedal naslova, drugo pa so izdali Rainbow. Prejšnji teden sem posnel vokale, zdaj pa se pripravljamo, da bomo posneli še dejanski video. Ne preko Zooma, temveč tako kot nekoč (smeh). Poleg tega je tukaj tudi Granny 4 Barrel, s katerimi smo ravno izdali singel “The Art of Deception.” Skladba je na voljo platformah, ki omogočajo najem glasbe, in beleži dobre rezultate. Ko bo konec cikla, bo na vrsti LeRoi XIII, nato pa spet Granny 4 Barrel.

ROCKER.SI: Vidim, da ne polagaš vseh jajc v eno košaro, kot temu rečete čez lužo?

TERRY LeROI: Drži (smeh).

ROCKER.SI: Ali bosta priredbi izšli pod imenom LeRoi XIII?

TERRY LeROI: Tako je. Zelo uživamo, ko snemamo priredbe. Sploh takšne, ki so redko oziroma še niso bile deležne pozornosti drugih izvajalcev. Kolikor vem, Journey skladba še ni dobila priredbe. Rainbow so sicer že preigravali, vendar pa tako kot njena predhodnica še ni dobila svojega videa.

ROCKER.SI: Ustaviva se pri vašem novem singlu “The Art of Deception.” Bo slednjemu sledila tudi plošča?

TERRY LeROI: Na zalogi imamo dovolj materiala za celo ploščo, vendar zelo uživamo ob izdajanju singlov. Tako poskrbimo, da je vsaka skladba deležna pozornosti. Časi so se spremenili. Družabna omrežja in ostale platforme omogočajo enostavno in učinkovito promocijo posameznih skladb. Sistem deluje, zato bomo z njim tudi nadaljevali. Ko bo primeren čas, bomo izdali tudi ploščo. Najslabše, kar se ti lahko zgodi je to, da plošča ostane spregledana, da ni deležna ustrezne promocije. 

ROCKER.SI: Ali bi rekel, da je takšen način dela dober?

TERRY LeROI: Mislim, da. Tako so vse skladbe deležne enake promocije, česar pa v primeru albumov ni. Tam imaš posamezne single, ostale skladbe pa običajno ostanejo prezrte. 

ROCKER.SI: Ali nam lahko zaupaš kakšne zanimivosti, povezane z nastankom novega singla?

TERRY LeROI: Skladbo sem napisal skupaj s producentom Davidom [Bendeth, op. p.]. Del besedila je nastal že pred leti, saj je fraza, ki mi je zelo všeč, volk v ovčji koži, zelo znana. Čakal sem na primeren trenutek. David je prispeval glasbo in skupaj sva ustvarila skladbo, ki je pred vami.

Kot sem že rekel, všeč mi je skladbino bistvo. Kdo so tvoji resnični prijatelji? Skladba je temačna. Všeč so mi tudi njeni vokalni prehodi, saj imam rad vokalno gimnastiko.

ROCKER.SI: Ali nameravate izdati singel tudi na vinilu?

TERRY LeROI: Trenutno je dostopen na vseh spletnih platformah. Lepo bi ga bilo izdati tudi na vinilu. Morda ga bomo, ko se vrnemo na odre.

ROCKER.SI: Ali je masko volka z naslovnice navdihnil Kubrickov The Shining (1980)? Zdi se mi podobna maski medveda, ki ga v sobi opazi Wendy. 

TERRY LeROI: Zanimivo opažanje, vendar film ni vplival na videz maske. Z maskami smo želeli ustvariti nekakšno prevarantsko ozadje, saj bi bilo oblačenje ljudi v ovce in volkove nesmiselno (smeh). Je pa The Shining eden mojih najljubših filmov nasploh. Zelo rad imam grozljivke in ta je na vrhu seznama.

ROCKER.SI: Sploh ob dejstvu, da ga obkroža toliko različnih teorij. Vsakič, ko ga gledam, ga razumem drugače.

TERRY LeROI: Res je. Na pamet mi pade scena iz bara, ko se Jack pogovarja z natakarjem. Se mu meša ali so v hotelu res prisotni duhovi? Mislim, da je bil malo nor že na začetku, kar se je nato samo še poslabšalo.

ROCKER.SI: Kaj vse še prinaša prihodnost?

TERRY LeROI: Trenutno delam na treh projektih. Poleg Granny 4 Barrel in LeRoi XIII je tukaj še projekt, v katerem bomo preigravali disco klasike. Jim nadeli metal preobleke, sami pa se bomo preoblekli v obleke iz tistega časa. Projekt, ki še nastaja, se imenuje Lords of Disco. Naslednjič, ko bova govorila, ti bom lahko povedal več.

ROCKER.SI: Zanimivo, kako se disco in metal prepletata.

TERRY LeROI: Njegov tempo je zelo hiter, zaradi česar se ga lahko uporabi tudi v metalu.

ROCKER.SI: Pri nas so nekaj takega naredili San Di Ego, kar jim je na koncu prineslo sodelovanje s Samantho Fox. 

TERRY LeROI: Odlično. 

ROCKER.SI: Terry, hvala za še en čudovit pogovor. Bilo mi je v veselje. 

TERRY LeROI: Hvala tudi tebi. Se vidimo!