Tears For Fears se po 17-ih letih vračajo na sceno

Tears for Fears se vračajo na glasbeno sceno.
Tears for Fears se vračajo na glasbeno sceno.

Po sedemnajstih letih premora so Tears For Fears objavili, da bodo kmalu izdali nov album z naslovom ‘The Tipping Point‘.

Na sceno se vračajo z novim albumom

Zasedba Tears For Fears je te dni objavila novico, da se vračajo na glasbene odre. Številne oboževalce pa so presenetili tudi z novico, da bodo 25. februarja izdali nov plošček, hkrati pa so izdali tudi nov singel.

Duo, ki ga sestavljata Roland Orzabal in Curt Smith je zadnji LP izdal leta 2004. Leta 2017 sta fanta sicer izdala še dva singla ‘I Love You But I’m Lost‘ ter ‘Stay‘, skladbi pa sta uvrščeni tudi na album največjih uspešnic ‘Rule The World‘.

Roland Orzabal je ob tem pojasnil, da se je pred izdajo albuma dogajalo marsikaj, a k sreči so se okoliščine ustalile in jih vodile k izdaji novega ploščka. Po tem, ko sta se fanta ponovno združila, pa so šle stvari samo na boljše: ‘Odnos je tisto, kar nas motivira, da greva dalje. Ko se poznate že tako dolgo časa kot mi, vez postane skoraj nerazdružljiva. Ni isto kot prijateljski odnos, še dlje pa od poroke. Najbolj spominja na odnos med dvema bratoma – hkrati stabilen, a tudi podvržen prepiru ali ločitvi, kar je vedno koristno, saj se po tem vedno znova najdemo.’

Skupina je ponovno vzpostavila sodelovanje z dolgoletnimi sodelavci, vključno s producenti in tekstopisci.

Iz Tears For Fears pa so še sporočili: ‘Nenadoma smo začutili, da smo ekipa brez obotavljanja, s popolnim razumevanjem in spoštovanjem zamisli drug drugega. Takšna situacija je bila ključnega pomena, da smo si le rekli – to moramo začeti znova.’