Tadej Košir začenja teden s skladbo ‘Ona’

Video je delo umetnika Andreja Damjanoviča.

Stalker je glasbeni projekt uveljavljenega kitarista in avtorja Tadeja Koširja, širši javnosti znanega kot člana skupine Muff in spremljevalnega benda Nine Pušlar. V preteklosti je kot kitarist sodeloval z domala vsemi večjimi imeni slovenske glasbene scene.

Lik Stalkerja je odsev časa, v katerem se trenutno nahaja sodobna družba. Vsak posameznik zasleduje druge oziroma jim sledi (followa). Tiste, ki jih pozna in mnogo tistih, ki jih osebno še nikoli ni srečal, a so vseeno močno zasidrani v njegov vsakdan. V eri družabnih omrežij in mobilnih aplikacij se je Stalker preobrazil iz podobe zakritega mračnega zalezovalca v navadnega državljana s pametnim telefonom.

“Stalker je lik, ki se mu je, zaradi prekomernega “stalkanja” po družabnih omrežjih glava spremenila v ogromno oko. Dobra stvar te nenavadne zgodbe je, da zdaj ne potrebuje več pametnega telefona, da se priklopi na medmrežje, kar je pa obenem tudi slaba stvar. Danes predstavlja svojo avtorsko pesem o punci, ki je ne spravi ven iz glave.”

Tadej Košir se je tokrat podal na samostojno pot, kjer se je prvič preizkusil tudi v vlogi glavnega vokalista. Pravi, da je do tega trenutka prišel naključno, saj je pesem najprej ustvarjal za drugega izvajalca, potem pa je med snemanjem poskusnih vokalov dobil idejo o lastnem projektu.

V prihodnjih skladbah napoveduje sodelovanja tudi z drugimi vokalisti.

Stalkerju je pri skladbi “Ona” priskočilo na pomoč kar nekaj glasbenih kolegov, bas kitaro in spremljevalne vokale je posnel Anže Langus Petrović – Dagi, za saksofon je poprijel Jani Šepetavec, pri spremljevalnih vokalih ša so pomagali Cherie Marjetič, Aleš Majetič in Monika Avsenik.

Trenutne razmere razmere so za glasbenike, ki se preživljajo s koncertnimi dejavnostmi, težke, saj so zaradi ukrepov za zajezitev epidemije novega koronavirusa ostali brez osnovnih dohodkov. Obenem pa je to čas, ko se lahko glasbeniki (tisti, ki imajo to možnost, seveda) posvetijo stvarem, ki so jih pospravili v predale in se jim prej niso uspeli posvetiti. Zgodba Stalkerja je nastala po slednjem scenariju.