SoulGreg Artist s pesmijo ‘We Are the World’ ganil Slovenijo

SoulGreg Artist, njegova hči Ella Vita ter žena Nina. (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
SoulGreg Artist, njegova hči Ella Vita ter žena Nina. (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Naš glasbenik SoulGreg Artist je ponovno očaral in ganil Slovenijo, tokrat z objavo vrhunske priredbe svetovno znane pesmi ‘We Are the World‘, ki jo je čudovito odpel skupaj s svojo ženo Nino in hčerko Ella Vito ter prijateljema vokalistoma iz njegove spremljevalne skupine BigLights Band.

We are the world – tribute to Michael Jackson and Lionel Richie

Danes pa za vas dragi prijatelji, naša izvedba himne sveta We are the world, izpod peresa velikega Michael Jackson-a in Lionela Ritchie-a. Vsebina skladbe kliče k združitvi, miru, k medsebojnemu razumevanju in medsebojni pomoči. Želim si, da bi bilo to sporočilo tudi naše vodilo za nepredvidljive čase, ki so pred nami. Pri skladbi so se nama z Nino tokrat pridružli še najina Ella Vita, ki je z vsem srcem prispevala svoj glasek in pa izjemna vokalista Tina Zidanšek ter Dejan Žafran, člana moje spremljevalne skupine BigLights Band. Naj zmaguje ljubezen!

Objavil/a SoulGreg Artist dne Nedelja, 26. april 2020

Treba je širiti upanje in dobro voljo

‘Vsebina skladbe kliče k združitvi, miru, k medsebojnemu razumevanju in medsebojni pomoči. Želim si, da bi bilo to sporočilo tudi naše vodilo za nepredvidljive čase, ki so pred nami,’ je ob objavi te pesmi na svoji Facebook strani zapisal SoulGreg Artist. ‘To je pesem, ki je namenjena vsem nam, tako odraslim, kot otrokom. Zato se mi je tokrat pri petju poleg moje Nine in prijateljev iz spremljevalne skupine pridružila še moja prekrasna 6-letna Ella Vita, ki je z vsem srcem prispevala svoj izjemen glasek in nastala je prelepa harmonija, ki jo z največjim veseljem delim z vsemi vami,’ še dodaja.

Vpričo trenutnih izrednih razmer je to skladbo, ki sta jo leta 1985 v dobrodelne namene napisala slavna glasbenika Michael Jackson in Lionel Richie, znova posnel doma v svoji dnevni sobi, kot to sedaj počnejo številni glasbeniki, ki s tem prispevajo svojo podporo ljudem v tem času krize. ‘Ne glede na situacijo z vsem srcem ustvarjam naprej ter pomagam širiti sporočilo upanja in dobre volje. Vem, da bomo zmogli,’ ob tem sporoča glasbenik.

SoulGreg Artist je z nastopi od doma začel v sredini marca, ko je z Nino in hčerko Ella Vito objavil viralno pesem ‘Ostani doma‘!, ki je obšla celotno Slovenijo, od tedaj naprej pa redno nastopa, tako s svojimi avtorskimi skladbami (‘Večna ljubezen’, ‘Nocoj’, ‘Še živim, Slovenija’ …itd.), kot s priredbami tujih in slovenskih glasbenih mojstrovin, kot so ‘Imagine’, ‘Somewhere over the Rainbow’ in ‘Med iskrenimi ljudmi’. Njegovi on-line nastopi doživljajo izjemno veliko gledanost in odmevnost. V tem času je ponovno izdal tudi pesem ‘O, bog, povej‘, ki je med Slovenci doživela fantastičen odziv z več kot 140.000 ogledov videa na Facebooku in več kot 6.700 odzivi.