System of a Down so se pri skladbi Needles zelo sprli

System of a Down so se pri skladbi Needles zelo sprli
System of a Down - foto: Bob Berg

Ko so System of a Down ustvarjali skladbo “Needles” iz svojega ikoničnega albuma Toxicity, so se člani skupine močno sprli zaradi besedila “Pull the tapeworm out of your ass”.

Producent Rick Rubin se spominja, da je bil prepir tako velik, da si je mislil, da bi lahko dejansko prišlo do razpada skupine. Frontman SOAD-a, samostojni umetnik in aktivist Serj Tankian se je pred kratkim pogovarjal z Rickom Rubinom za epizodo serije Broken Record.

Medtem ko je pogovor nanesel na besedila z albuma Toxicity, je Rubin omenil prepir zaradi “Needles”, zaradi česa se je Tankian močno nasmejal. “Prvotno je bil refren “Pull the tapeworm out of my ass”. Daron [Malakian] in Shavo [Odadjian] nista marala besede “my ass”, se spominja Tankian. “Bila sta kot:” Ne, ne, ne, to se ne sliši v redu, sliši se slabo, zveni ranljivo, ali kar koli že. Izraziti sem se hotel le bolj filozofsko – odstrani to negativnost iz mene.”

System of a Down“Needles”

“Zdelo se mi je, da se bo skupina morda razšla zaradi besedila,” vskoči Rubin. “Bilo je tako ekstremno, vendar to le govori o strasti v skupini. Obstaja resnična strast, ki je neverjetna. In dejstvo, misel, da je besedilo nepomembno … ena beseda, tudi če je to komična vrstica, je dovolj, da lahko privede do razpada skupine ali zavrže odlično pesem. To je bila druga možnost. ”

“In vse, kar smo morali storiti, je bilo, da ga spremenimo v “your “. “Pull the tapeworm out of your ass”. “My “je postal “your”. In nato v srednjem delu, kjer pojem,”Pull the tapeworm out of me”, jima je bilo to v redu,” se spominja Tankian. “Verjetno si mislite: Ti fantje so nori. ”

Serj je še dodal: “Jaz rad pokažem ranljivost v naši glasbi. Ne moti me tega pokazati, ker mislim, da si kot umetnik tako ali drugače ranljiv. Ali to pokažeš ali ne.”

20 let kasneje je skladba “Pull the tapeworm out of your ass” ena najbolj nepozabnih in citiranih besedil skupine. Album Toxicity se je po vsem svetu prodal v več kot štirih milijonih izvodov.

Spodaj si lahko poslušate intervju Ricka Rubina s Serjem Tankianom.