System Of A Down ne ‘razpadajo’

Skupina System Of A Down (FOTO: YouTube)
Skupina System Of A Down (FOTO: YouTube)

Pevec zasedbe System Of A Down, Serj Tankian je za Rolling Stone potrdil, da so poskusili posneti nov studijski album, a so med seboj zelo neenotni.

 

System Of A Down ne ‘razpadajo’, le neusklajeni so glede novega albuma

Serj Tankian je dejal: ‘Razpravljali smo in odigrali skladbe vsakega posameznika, ampak nismo enotni glede tega, kako naj bi pesmi zvenele, da bi lahko naredili naslednji korak. In to je to, do kamor smo prišli.’

A kljub nesoglasju o tem, kako naj bi System Of A Down nadaljevali, je Tankian pojasnil, da štirje člani delujejo bolje, kot kadarkoli prej.

Serj Tankian je zanikal,  da naj bi System Of A Donw 'razpadli'. (FOTO: YouTube)
Serj Tankian je zanikal,
da naj bi System Of A Donw ‘razpadli’. (FOTO: YouTube)

Dodal je: ‘To je smešna zadeva. Ko ljudje ne vidijo albuma, predvidevajo, da so v skupini slabi odnosi. Resnica pa je, da smo še boljši prijatelji – vsaj jaz sem z vsemi v boljših prijateljskih odnosih do zdaj. John [Dolmayan, bobnar] je moj zet, torej je moja družina. Na turneji preživljava skupaj veliko časa. Ampak včasih, ko je treba dati stvari na kup in posneti album, biti ustvarjalen in narediti stvari, kot je treba pa je pri štirih ljudeh težko uskladiti vse stvari. Na srečo ali ne srečo, kakorkoli želite temu reči, a takšna je resnica. Turneje pa so lahkotne, ker izvajamo vse te že narejene skladbe. Zabavamo se, ko smo na turneji, in to je to.’

Pred meseci pa so se pojavile govorice, da se Tankian trenutno zanima samo za instrumentalno glasbo, ker mu gre ‘kričanje v mikrofon’ že pošteno na živce, a je to zanikal.
Dodal je, da je bil preveden le povzetek intervjuja in da je bil prevod površen in slab in vzet iz konteksta, in je vse skupaj izpadlo, kot da ne želi nadaljevati s skupino System Of A Down. Ob enem pa je zanikal, da naj bi skupina razpadla in dejal, da se mu te teme ne da pogrevati vsakih 14 dni.

Upamo lahko le, da se fantje glede glasbe čimbolj poenotijo in čimprej posnamejo nov plošček.