Švedski rockerji Greenleaf bodo izdali novi album

Greenleaf
Greenleaf - foto: Peder Bergstrand

Švedska štiričlanska zasedba GREENLEAF bo 26. marca 2021 pri založbi Napalm Records izdala novi album z naslovom Echoes From A Mass”.

GREENLEAF dokazujejo, da z izzidom albuma “Echoes From A Mass” njihov ogenj še zdaleč ni ugasnil. Kot po maslu so švedski rockerji razširili svojo energijo in izdali album “Echoes From A Mass”, ki je naslednik albuma “Hear The Rivers”, ki je bil izdan leta 2018.

Otvoritvena skladba “Tides” poslušalca takoj potegne v vrtinec s kitaro zasnovanih zvočnih kulis, medtem ko se izjemen glas Arvida Hällagårda združi s hipnotizirajočimi vokalnimi glasovi in ​​poslušalca povabi v težko sanjarjenje. Plavajoči hipnotični utori postavljajo prizorišče za prepričljiv, a hladen “Needle In My Eye” – s svojimi prodornimi bobni in ropotajočimi rifi se tretja pesem plošče kopiči po koščkih v sodoben rock izstopajoči pogled, ki ga prevzame nevihta. “Love Undone” se lomi s priznanimi kitarskimi rifi Tommija Holappe, ki bodo poslušalca usmerili v očarljive, prepoznavne zvočne plasti GREENLEAF-a. Blues skladba v srednjem tempu “Bury Me My Son” se poglobi s svojimi grozljivimi besedili in obsežnim basom, ki spominja na njihove korenine v Dozerjevih dneh. Z “March On Higher Grounds” Švedi prašijo puščavske vibracije, ki se združijo v zares privlačen refren, medtem ko “What We We Become” ponuja halucinacijsko področje umirjenosti in na epskem koncu albuma postavlja krepko klicaj.

Še enkrat, GREENLEAF dokazujejo, da si upajo razmišljati izven okvirjev in da znajo sestaviti močan album.

Echoes From A Mass je v studiu Gröndahl oktobra 2020 posnel nekdanji član skupine Karl Daniel Lidén, ki je ploščo tudi mešal in obdelav v studiu Tri-Lamb. Lidén je znan po svojem delu z dobro znanimi izvajalci, kot so Katatonia, Bloodbath, Lowrider in Crippled Black Phoenix, če jih naštejemo le nekaj.

Greenleaf - Echoes From A Mass - naslovnica
Naslovnica albuma Echoes From A Mass

Echoes From A Mass seznam skladb

01. Tides
02. Good God I Better Run Away
03. Needle in My Eye
04. Love Undone
05. Bury Me My Son
06. A Hand of Might
07. March on Higher Grounds
08. Hang On
09. On Wings of Gold
10. What Have We Become

GREENLEAF

Arvid Hällagård – vokal
Tommi Holappa – kitara
Hans Fröhlich – bas
Sebastian Olsson – bobni