Stray Train znova na evropsko turnejo

Skupina Stray Train (FOTO: Nika Brunet))
Skupina Stray Train (FOTO: Nika Brunet))

Ljubljanska blues rock skupina se te dni pospešeno pripravlja na koncertno turnejo onkraj naših meja. Skupaj z nemško skupino The New Roses bodo odigrali 12 koncertov po Nemčji, Avstriji in Madžarski. Pozabili pa ne bodo niti domače publike.

Stray Train znova na evropske odre

Skupina Stray Train se znova podaja na turnejo po Evropi. S skupino The New Roses so igrali že lani v Franciji in očitno je menedžment obeh skupin ugotovil, da so fantje dobitna kombinacija.

‘Nemškega občinstva definitivno ne nameravamo pustiti ravnodušnega. Že na prejšnjih turnejah po Nemčiji smo imeli super odziv. Zato bomo tokrat ponudili še več. Mislimo, da imamo pripravljen res super program, dodali smo kar nekaj novosti, improvizacijskih vložkov, tako da bo vsak večer nekaj novega in malo drugačnega,’ so povedali fantje.

Turnejo pa so se odločili pospremiti tudi z novim in singlom ‘Emona‘. To je obenem zadnji singel iz trenutno aktualne plošče ‘Blues from hell, the legend of the corageous five‘.

‘Ko odhajaš v tujino, je pomembno, da vedno veš, od kod si prišel, in da se ne pretvarjaš, da si nekaj, kar nisi. V tujini je publika velikokrat presenečena, ko jim povemo, da prihajamo iz Slovenije, saj jih naša glasba bolj spominja na ameriški hard blues rock. Naše korenine so definitivno zanimive za tujce in zato smo se tudi odločili napisati pesem o rojstnem kraju skupine Stray Train,’ je povedal basist Niko Jug.

‘Pesem ‘Emona’ govori o mestu Ljubljana, o prvi ljubezni, ki jo lahko metaforično razumemo kot ljubezen do glasbe in ustvarjanja. V tekstu pa se za besedno zvezo ‘red room’ skriva tudi rojstni kraj skupine in sicer ljubljanski Orto bar, kjer je se zgodba Stray Train začela,’ dodaja kitarist Boban Milunović.

In prav ‘rojstni’ Orto bar si je skupina izbrala za začetni ‘ogrevalni’ koncert pred odhodom na trunejo. Na oder tega kultnega ljubljanskega koncertnega prizorišča bodo stopili v sredo, 30. oktobra 2019, ob 21h. Skupina Stray Train je definitivno nekaj, kar je vredno videti v živo.