Stray Train z novo skaldbo ‘Blues From Hell’

Skupina Stray Train (FOTO: Nika Brunet)
Skupina Stray Train (FOTO: Nika Brunet)

Na radijske valove prihaja novi single blues rock zasedbe Stray Train. Z aktualnega albuma ‘Blues From Hell‘ so tokrat izbrali istoimensko pesem, ta pa bo seveda tudi obvezni del njihovega koncertnega repertoarja, ki že od samega začetka navdušuje tako slovenske kot evropske glasbene navdušence.

 

Stray Train drvijo dalje

Potem ko so že ob izidu prvega albuma ‘Just ‘Cause You Got The Monkey Off Your Back Doesn’t Mean The Circus has Left Town‘ opozorili nase tudi v tujini in v dobrem mesecu in pol na turneji z Blues Pills in Kadavar obredli velik del Evrope, so poskrbeli za nabito polne koncertne dvorane tudi pri nas.

Po promocijskem koncertu albuma ‘Blues From Hell’ v razprodanem Kinu Šiška nas že čez nekaj dni čaka poslastica v ljubljanskem Orto baru. V sredo, 4. aprila, bodo ob 22h tam namreč nastopili v sklopu letošnjega Ortofesta.

Že prva plošča, izdana kot CD in LP, je požela veliko pozitivnih odzivov doma in v tujini, nemška revija ‘Rock It!’ jih je razglasila za blues rock odkritje leta. Podobne izvrstne kritike so sledile tudi v drugo – za aktualni album ‘Blues From Hell’, ki so ga fantje ustvarjali že med prvo evropsko turnejo ter posneli praktično takoj po prihodu domov. Bolje rečeno – po prihodu domov in odhodu v Amsterdam, kjer so v legendarnem studiu Wiseloord zgolj 5 dneh posneli ves pripravljeni material oziroma 12 novih pesmi, ki jih bomo med drugim slišali v živo tudi 4. aprila na koncertu na Ortofestu.

Da ustvarjalnost kar teče iz njih, dokazuje dejstvo, da so oba albuma izdali v zgolj dobrih dveh letih delovanja. In s podobnim tempom nadaljuje Stray Train tudi v prihodnje. Poleg novega singla ‘Blues From Hell‘ bodo ob začetku pomladi za novi single predstavili še videospot, odigrali nekaj koncertov v Sloveniji, potem pa že sledijo koncertni datumi v tujini.