Stray Train ob Nickelback navdušili na stadionu v Moskvi

Stray Train so nedavno navdušili občinstvo v Moski. (FOTO: Miro Majcen)
Stray Train so nedavno navdušili občinstvo v Moski. (FOTO: Miro Majcen)

Na sceno so Stray Train pravzaprav prileteli kot komet in v zelo kratkem času ponudili dva izvrstna albuma, ki sta jim odprla pot v tujino že kmalu po izidih. Včeraj pa so se z izjemnim koncertom na stadionu Olympissky v Moskvi postavili ob bok svetovnim rock zvezdam Nickelback, ki jih je izbrala za goste dveh velikih koncertov v Rusiji.

Stray Train navdušujejo tudi v tujini

Tako so se Stray Train pridružili šopku slovenskih ustvarjalcev, ki uspešno predstavljajo Slovenijo v tujini. Publika na stadionu, ki sprejme 35.000 obiskovalcev, je bila navdušena. In čeravno smo vajeni, da so ob nastopu gostov velikih glasbenih zvezd tribune dostikrat še precej prazne in odzivi velikokrat medli, saj publika gostov glasbeno pač (še) ne pozna, je bilo v Moskvi včeraj popolnoma drugače: poln stadion je odprtih rok sprejel našo rock zasedbo, nad njimi pa so bili navdušeni tudi Nickelback, ki so jih včeraj prvič slišali v živo. Italijanska agencija, s katero so Stray Train nedavno podpisali pogodbo in ki je obe skupini tudi povezala, je povedala, da so iskali prav tak glasbeni kolektiv: rock skupino, ki v živo zveni tako dobro, kot na albumu. In Stray Train so včeraj več kot upravičili svoj sloves. Druženje z Nickelback po koncu koncerta se je tako zavleklo še pozno v noč.

Stray Train živijo svoje sanje. (FOTO: Miro Majcen)
Stray Train živijo svoje sanje. (FOTO: Miro Majcen)

Že jutri slovenske rokerje čaka še en koncert z Nickelback in sicer v St. Petersburgu. Kot kaže, pa bodo kmalu sledila povabila še kam drugam. Slovenska publika medtem letos poleti ne bo prav nič prikrajšana – kljub dejstvu, da bo zasedba poleti največ nastopala po Nemčiji in gostovala na številnih velikih festivalih. Stray Train boste lahko slišali že 8. junija pred nastopom Scorpions v Stožicah v Ljubljani, zagotovo pa bodo za izvrstno rock doživetje poskrbeli tudi 14. julija na tradicionalni prireditvi Pivo in cvetje.