Stray Train s kar dvema videoma za skladbo ‘Blues from Hell’

Skupina Stray Train (FOTO: Nika Brunet)
Skupina Stray Train (FOTO: Nika Brunet)

Z aktualnega istoimenskega albuma le nekaj mesecev po izidu prihaja že drugi videospot in single zasedbe Stray Train. Single ‘Blues from Hell‘ tokrat prihaja v dveh video različicah: fantje so svoj del posneli v Ljubljani, dogajanje zgodbe pa si je režiserka Marcella Zanki zamisila v Beogradu, in v prvi verziji oboje združila v zanimiv vizualni kolaž. Poleg uradne različice spota pa je pripravila še tako imenovani Editor’s Cut, v katerem se bend ne pojavi in se tako spot osredotoči le na zgodbo. Posneta je namreč po besedilu, ki govori o nesrečni ljubezni s tragičnim koncem.

 

Video bodo uradno predstavili v Orto baru

Uradna predstavitev novega videospota bo pred težko pričakovanim koncertom skupine Stray Train v ljubljanskem Orto baru to sredo, 4.4. 2018. Na koncertu bodo fantje sicer odigrali skladbe z obeh albumov in tako razveselili vse blues rock privržence, ki so jih zamudili v razprodanem Kinu Šiška pred nekaj meseci. Tudi tokrat bo za dramatičen uvod v koncert poskrbel igralec Bojan Bešter s prav posebno točko.

Stray Train sicer uspešno prodira tudi na tuji trg že od samega začetka delovanja. Poleg evropske turneje in odličnih kritik obeh albumov je njihov zadnji spot ‘Heading for the Sun‘ na svojih spletnih straneh objavilo kar 9 najvplivnejših glasbenih portalov v Evropi. In kot kaže, bo po tej poti šel tudi videospot ‘Blues from Hell’, zatem pa že sledijo novi koncertni datumi v tujini.