Stray Train blues mašina razprodali Kino Šiška!

(Foto: Nejc Ketiš/Kino Šiška)
Skupina Stray Train (Foto: Nejc Ketiš/Kino Šiška)

Stray Train so prejšnjo soboto izid nove plošče ‘Blues From Hell – The Legend of The Courageous Five proslavili z razprodanim koncertom v Komuni Kina Šiške.

 

Kino Šiška je bila nabita do zadnjega kotička


(FOTO: Nejc Ketiš/Kino Šiška)

Peterica blues rokerjev je poskrbela, da so se poslušalci v slabi uri in pol, kolikor je trajal koncert, dodobra naužili blues rock glasbe, za katero pravijo, da se vrača tudi k nam.

S svojim nastopom in izvedbo pa so več kot upravičili pozitivne kritike, ki jih prejemajo iz tujine

Stray Train so igrali pred razprodano Kino Šiška. (Foto: Nejc Ketiš/Kino Šiška)
Stray Train so igrali pred razprodano Kino Šiška. (Foto: Nejc Ketiš/Kino Šiška)

‘V tujni je glasba, kot je naša, zelo popularna in dobiva čedalje večjo težo. Veseli nas, da počasi tudi poslušalci v Sloveniji spoznavajo, kdo smo, in da jim je naša glasba všeč.’

‘Iskreno povedano nismo pričakovali, da bo koncert razprodan in da bodo ljudje ostali pred vrati, nam pa to brez dvoma veliko pomeni. Za nas je to dober znak, da naš vlak vozi v pravo smer,’ je po koncertu povedal pevec Luka Lamut.

 

Energičen set je na oder pospremil sam hudiček, v igralski izvedbi Bojana Beštra iz BB Teatra, ki je poslušalce popeljal v kratko zgodovino bluesa s kultno anekdoto o kitaristu Robertu Johnsonu, ki naj bi, da je lahko igral blues, prodal svojo dušo hudiču.

Promocijski koncert ob izidu albuma je bil obenem ena redkih priložnosti, ko smo Stray Train lahko slišali na slovenskih tleh, saj se sicer večinoma udejstvujejo v tujini.

Za vse objavljene fotografije je poskrbel Nejc Ketiš/Kino Šiška.