Stone Temple Pilots z novim lyric videom ‘Meadow’

Skupina Stone Temple Pilots
Skupina Stone Temple Pilots

Stone Temple Pilots so izdali nov lyric video za skladbo ‘Meadow‘, prvič pa se je tako v vlogi pevca predstavil nov član Jeff Gutt.

Poleg odlične skladbe, ki napoveduje veliki povratek skupine Stone Temple Pilots, so skladbi dodali še psihedeličen video, ki spominja na ’60-ta leta.

 

Stone Temple Pilots so se vrnili v velikem slogu

Jeff je navdušil že z nastopi v oddaji X- Factor. (FOTO: YouTube)
Jeff je navdušil že z nastopi v oddaji X- Factor. (FOTO: YouTube)

Zasedba Stone Temple Pilots je po smrti Scotta Weilanda dolgo skrivala, kdo bo zasedel njegovo mesto. Šele prejšnji mesec so med nastopom na The Troubadour v Los Angelesu razkrili, da je njihov novi pevec postal Jeff Gutt, ki je nase opozoril z nastopom v šovu X Factor.

Kljub dejstvu, da so svojega novega pevca razkrili šele prejšnji mesec pa to ne pomeni, da so pred tem počivali, ravno nasprotno. Gutt in rock veterani iz Detroita so namreč pred tem snemali material za nov studijski album, in sicer v Kaliforniji.

Eric Kretz je dejal: ‘Kemija je bila prisotna že od začetka, Jeff pa je doprinesel vedno znova vrhunske melodije. Končali smo s štirinajstimi skladbami, kar je največ, kar je skupina Stone Temple Pilots kadarkoli posnela za en sam album.’

Pevec Gutt pa je o neizogibni primerjavi s Scottom Weilandom dejal: ‘Nihče nikdar ne bo stopil v čevlje Scotta, tudi jaz se ne trudim – on je preprosto legenda. A te skladbe si zaslužijo biti odigrane in ljudje jih želijo slišati. Počaščen sem, da so me te fantje izbrali, da lahko naprej gradimo to skupino.’

Sicer pa so Stone Temple Pilots za marca, aprila in maja prihodnje leto napovedali turnejo pa Ameriki in le stisnemo lahko pesti, da obiščejo tudi Evropo, morda celo Slovenijo.