Steven Tyler zahteva razrešitev v tožbi zaradi spolne zlorabe

Steven Tyler, pevec skupine Aerosmith. (FOTO: Aleš Žnidaršič)
Steven Tyler, pevec skupine Aerosmith. (FOTO: Aleš Žnidaršič)

Odvetniki legendarnega pevca zasedbe Aerosmith menijo, da je treba vse obtožbe proti njemu v zvezi s spolno zlorabo zavreči.

Bil je njen zakoniti skrbnik

Konec lanskega leta je bil Steven Tyler iz skupine Aerosmith imenovan za obtoženega v tožbi v zvezi z domnevnim spolnim napadom mladoletne osebe. 75- letni pevec zahteva razrešitev z utemeljitvijo, da naj bi tožnica takrat izdala svoje soglasje.

Zadeva je trenutno še vedno v teku in poteka na višjem sodišču v Torranceu. Obtožnica med drugim opisuje triletno razmerje med frontmanom Aerosmith in dekletom, ki naj bi spoznal leta 1973 in je bila takrat stara zgolj 16 let. Podrobnosti v papirologiji se ujemajo tudi z dogodki, ki jih je Tyler opisal v avtobiografiji z besedami: ‘Z mojo slabo podobo sem star 26, ona pa je komaj dovolj stara za vožnjo in sexy kot hudič, pravkar sem se noro zaljubil vanjo.’

Tožnica se je oglasila po tem, ko je zvezna država Kalifornija začasno preklicala zastaralni rok, in izjavila, da je bilo njeno življenje ‘uničeno’ po objavi Tylerjeve knjige, za katero trdi, da je ‘žaljivo’ dvorjenje opisal kot ‘romantično in ljubeče razmerje’ brez njene privolitve.

V tožbi, vloženi 27. decembra 2022, trdi, da sta kot par lahko živela skupaj in imela spolne odnose, potem ko je Tyler prepričal njeno mamo, da mu podeli zakonito skrbništvo. Opisuje tudi, kako naj bi jo pevec po nosečnosti leta 1975 prisilil k splavu, čeprav je bila katoličanka.

Trdi tudi, da Tyler ni izpolnjeval obljub glede skrbništva in jo namesto tega še naprej vozil po turnejah ter jo oskrboval z alkoholom in drogami.

Odvetniki Tylerja pa so mnenja, da bi pevec moral dobiti imuniteto na podlagi domnevnega soglasja z njene strani in ker je bil takrat tudi njen zakoniti skrbnik. Njegova dejanja opisujejo kot ‘legitimna, upravičena in v dobri veri’. Prav tako so mnenja, da tožnica ni utrpela nobene škode.

Kako se bo zgodba razpletla pa bodo odločilo sodišče …