Steven Tyler (Aerosmith) obtožen spolnega napada na mladoletnico

Steven Tyler, pevec skupine Aerosmith. (FOTO: Aleš Žnidaršič)
Steven Tyler, pevec skupine Aerosmith. (FOTO: Aleš Žnidaršič)

Frontman skupine Aerosmith Steven Tyler je uradno obtožen zaradi domnevnega spolnega napada mladoletne osebe.

Prisilil naj bi jo tudi, da je storila splav

Toži ga Julia Misley, prej znana kot Julia Holcomb, ki v tožbi med drugim Tylerja obtožuje spolnega napada, spolnega nasilja in namernega povzročanja čustvene stiske.

V tožbi Misley trdi, da jo je Tyler prisilil in prepričal, da je verjela, da je njuno triletno razmerje, ki se je začelo leta 1973, ‘romantična ljubezenska afera’. Misleyjeva je v sporočilu za javnost izjavila, da upa, da bo tožba razkrila koruptivno naravo zabavne industrije in da bodo odgovarjali tudi tisti, ki so izkoriščali in dopuščali izkoriščanje.

Misleyjev odvetnik Jeff Anderson pa je ob tem povedal, da je glasbena industrija desetletja dovoljevala, ščitila in izkoriščala hudo nasilje. Poudaril je, da je čas, da se s preteklostjo soočimo ter da je čas za obračun.

Razmerje se omenja tudi v Aerosmithovi biografiji Walk This Way, pri čemer Tyler to imenuje ‘povsem zapletena situacija’.

Misleyjeva tožba navaja, da je leta 1975 zanosila zaradi spolnega odnosa s Tylerjem in da jo je kasneje prisilil k splavu.

V skladu z določbami kalifornijskega zakona o otrocih žrtvah iz leta 2019 imajo odrasle žrtve spolne zlorabe pravico ukrepati in spregovoriti o svojih izkušnjah. Rok za vložitev tožb je bil določen za 31. december 2022, Misleyjeva tožba pa je bila vložena 29. decembra, vendar ni izrecno imenovala Tylerja. Pevec je bil zdaj uradno identificiran v pritožbi, ki jo je Misley vložila na višjem sodišču okrožja Los Angeles.

Tyler se na obtožbe še ni odzval.