Steve Gunn je izdal svoj šesti studijski album Other You

Steve Gunn je izdal svoj šesti studijski album Other You

Pri založbi Matador Records je izšel šesti studijski album Steve Gunn-a z naslovom “Other You“.

Album je bil posnet v dveh etapah, v času dveh obiskov kantavtorja v Los Angelesu – konec leta 2020 ter v začetku leta 2021. Producent albuma je bil radio veteran Rob Schnapf (Beck, Elliott Smith, Cass McCombs, Kurt Vile), snemanje je potekalo v studiu Mant, skupaj z glasbenikom in sodelavcem Justinom Tripom, ki je že pustil velik pečat na albumih Time Off in Way Out Weather.

Do naslova albuma sem se dokopal šele, ko smo snemali vokale, Rob (producent albuma) pa je bil zaposlen s harmonijami. Obstajal je en majhen del pesmi, ki mi ga nikakor ni uspelo zapeti na prav način. Nisem našel prave note, preprosto nisem. Rob je moj glas vstavil v računalniški program, potem pa je ta moj glas reproduciral, da je program odpel mojo ‘pravo’ noto. Potem pa mi je Rob rekel: ‘Zapoj s tvojim drugim jazom (other you. op p. )in tako sem s pomočjo mojega drugega računališkega jaza končno pravilno odpel noto.’ – Steve Gunn

Glasbena selitev iz Brooklyna v Los Angeles je Gunnu dala mnogo več, kot le golo menjavo geografske lokacije, šlo je predvsem za prednosti toplejše klime pri ustvarjanju ter za tesno povezan studijski tim, ekipo, ki je Gunna angažirala na pot k novim pristopom v ustvarjanju, k uporabi novih tehnik ter čustvenih rezervoarov, ki zavračajo ustaljene pojme, navade ter inhibicije… Lahek dotik atmosfere je čutiti skozi celoten izdelek – od zvoka klasične kitare in klavirja do občutljivega baritona v naslovnem singlu, okretnih zamahov bobnarske metlice v komadu ‘Fulton’ in ‘The Painter’, počasnega kosmische rocka v ‘Protection’, električnega klavirskega dražljaja v veličastnem tremolu udarcev v ‘Reflection’, v kaskadnih harfah v ‘Sugar Kiss’ – brez pomislekov je album ‘Other You’ najboljše delo Steva Gunna do sedaj.

Na albumu so sodelovali mnogi prijatelji in kolegi umetniki Steva Gunna: Juliana Barwick, Mary Lattimore (harfa), Bridget St. John, Jeff Parker, Bill MacKay, Ben Bertrand, bobnar Ryan Sawyer (TV On The Radio, Thurston Moore, Gang Gang Dance).

Other You” je šesti studijski album ameriškega kitarista in kantavtorja Steva Gunn-a , ki je bil  objavljen konec avgusta pri založbi Matador Records.