Ste že slišali novo pesem zasedbe Lombardo?

Lombardo (Foto Katja Žunec Stritar)

Skupina Lombardo je pred kratkim predstavila novo pesem Kriminal.

Naslov skladbe “izhaja iz izraza, ki ga ljudje uporabljamo, kadar se nam zdi, da se nam dogaja nekaj (za nas) slabega. Je nekakšen vzklik, kadar nam nekaj ni prav.” 

Pesem je nasledila prejšnja singla ‘Pokrita z zvezdami’ in ‘A greva plesat’, ki so ju zaigrali na koncertu v Orto Baru, tik pred vnovičnim zaprtjem družbenega življenja. Takrat so igrali za pleksi steklo, o izkušnji pa dejali: “Vtisi so mešani. Res smo uživali. Tudi ljudje so, pa vendar nas je razmejevalo steklo, ki nekako duši prelivanje energije med bendom in obiskovalci. Hecali smo se, da igramo v izložbi (smeh).”

O skladbi ‘Kriminal’

O skladbi je Nejc Lombardo povedal: ‘Kriminal je razpoloženjska skladba, ki ponazarja moje počutje v dani življenjski situaciji. Ko se v odnosu med dvema ne izide, biješ notranje boje, si zastavljaš vprašanja, ki so za nekoga z distance trivialna. Takrat sem bil izgubljen in se počutil kot krogla v fliperju viharja v glavi. Kriminal je to razpoloženje, je mešanica čustev – od žalosti, samopomilovanja, jeze, do navsezadnje upanja.’ Za ‘kriminalno’ besedilo in glasbo sta poskrbela Nejc Lombardo in David Stritar, aranžma so ustvarili člani zasedbe Lombardo in producent Dejan Radičevič, vse skupaj pa so posneli v Studiu Daisy Music.


Glasba: Nejc Lombardo, David Stritar, Borut Velušček, Peter Vdovč, Sašo Kronegger, Toni Habula
Besedilo: Nejc Lombardo, David Stritar
Aranžma: Dejan Radičevič

Sodelujoči:
Producent: Dejan Radičevič
Klaviature in programing: Tomaž Okroglič (Rous)
spremljevalni vokal: Neža Buh – Neisha
Programing: Jure Matoz

Lombardo:
Facebook: https://www.facebook.com/LombardoOffi…
Instagram: https://www.instagram.com/skupinalomb…
Spletna stran: https://lombardo.si/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/6hZRT…
Deezer: https://www.deezer.com/en/album/17492…