Ste pripravljeni na post-punk-gospel navezo Algiers?

Potem ko se nam je v spomin vtisnila na otvoritvi festivala MENT Ljubljana 2018, se v Šiško vrača post-punk-gospel naveza Algiers, v času, ko so spričo občega dogajanja njen pravičniški bes, neuklonljiva politična drža in poziv k uporu še toliko bolj aktualni – in potrebni. Ne zamudite ponovnega obiska enega najbolj vznemirljivih bendov 21. stoletja!

Že od nastanka pred dobrimi desetimi leti se ameriško-britanska četverica Algiers s svojo nepredvidljivo mešanico postpunkovske jeze, nojzerske divjosti in gospelovske duše brez oklevanja spušča v boj s silami politične apatije, fašizma in družbenih krivic. Svoja prepričanja in poziv k ukrepanju je zajel v dveh zvočnih manifestih, istoimenskem prvencu iz 2015 in The Underside of Power iz 2017, posnetim z novim bobnarjem Mattom Tongom (ex-Bloc Party). Oba sta se brez težav znašla pri vrhu številnih referenčnih seznamov najboljših albumov leta.

Po prvem koncertu v Sloveniji na MENT Ljubljana 2018 se bend vrača na samostojni nastop, seveda v sklopu turneje po naši regiji, s katero čuti posebno vez – navsezadnje je za enega svojih videospotov celo romal do znamenitega spomenika na gori Buzludža v Bolgariji. Pozabite torej na romantične večerje ob soju sveč, šopke in čokolado – valentinovo 2019 boste dvignjenih pesti preživeli ob gruvajočem zasedanju odporniškega gibanja, osupli nad vokalnimi in plesnimi sposobnostmi benda, ki ga svet v tem hipu še kako krvavo potrebuje. Zmenek, ki ga ne boste pozabili. Obljubimo.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže mojekarte.si.

Organizacija: Kino Šiška.