Staša Shred predstavlja svoj prvi single Serenity

Serenity Staše Shred dobil še vizualno preobleko
Staša Zadravec - foto: Stash Rudolf

Predstavljamo vam Stašo Zadravec, 19 letno kitaristko iz Prekmurja, ki se pod umetniškim imenom Staša Shred predstavlja s svojim prvim singlom Serenity.

Staša dela predvsem na kitarski instrumentalni glasbi po vzoru kitaristov, kot so Joe Satriani, John Petrucci, Yngwie Malmsteen in Steve Vai. Svoj prvi večji preboj na slovensko glasbeno sceno je bilo sodelovanje s skupino Hellcats v letih 2019 in 2020, med katerim je imela priložnost stati tudi na odru s Perom Lovšinom.

In kako, da se je odločila za instrumentalno pot? Staša pravi: “Na svojih profilih sem objavljala priredbe pesmi kitaristov kot na primer Arpeggios from hell od Yngwie Malmsteena in prejela zelo dobre odzive. Single Serenity je moj prvi komad, ki sem ga izdala kot solo izvajalka. Pri njem so sodelovali: Timo Kosi, ki je za pesem posnel bobne in poskrbel za celotno produkcijo, mix ter master; Patrik Lisjak, ki je posnel bas kitaro ter Jure Fartelj, ki je posnel klaviature. Del moje trenutne ekipe sta Timo Kosi in Patrik Lisjak.”

Staša, Timo in Patrik – foto: Stash Rudolf