Srečen božič vam želi družina Bocelli

Italijanski umetnik bo prihajajoče praznike preživel z družino, nato bo nadaljeval svojo turnejo, v sklopu katere bo 7. marca 2020 nastopil v Ljubljani

Božič je čas sreče in veselja. Na ta dan, ki ga preživljam s svojo družino, želim vse spomniti na duhovni pomen tega praznika. Zame je zelo pomembno, da imamo v hiši poleg božičnega drevesa tudi jaslice, saj je to tradicija, ki jo naša družina spoštuje. Božični dan začnemo z družinskim druženjem, nato gremo k sveti maši – ali k polnočnici ali jutranji. Kadar gremo k maši zjutraj, odpremo darila, ko se vrnemo domov in čakamo na kosilo. Tako je praznovanje svoje družine opisal tenorist Andrea Bocelli. Svetovna zvezda in dobitnik zlatega globusa je velik tradicionalist in najlepše dni v letu preživlja z ženo Veronico, sinovoma Amosom in Matteom ter s hčerko Virginijo.

– Zame je božič kot sladka obljuba, ki jo vsako leto obnavljam. Ko si otrok, je dom poln ljubezni in skrivnostnega spraševanja, katera darila nas bodo pričakala zjutraj. Ko odrasteš, pa se začneš zavedati globokega pomena tega dne. Menim, da ima vsako človeško bitje, ne glede na vero, dober razlog, da se za trenutek ustavi in razmisli o privilegiju, ki ga ima, in ta privilegij je življenje. Nato naj ga usmeri v ljubezen, ki nas vse premika – poudarja Bocelli.

Image result for bocelli stožice"

Italijanski umetnik trenutno nima koncertov, že na začetku prihajajočega leta pa bo nadaljeval svojo turnejo, v sklopu katere bo nastopil v ljubljanskih Stožicah. Koncert, ki ga organizira Star produkcija, bo na predvečer dneva žena, 7. marca 2020. Na njem bo Andrea predstavil svoj zadnji album “Si”, ki je zasedel prvo mesto na Billboardovi lestvici in je bil pred kratkim nominiran za grammyja v kategoriji najboljši tradicionalni pop album. Na njem najdemo duete z Edom Sheeranom, Duo Lipo, Joshem Grobanom, Aido Garifullino ter čustven duet s sinom Matteom.

Bocelli, ki je doslej prodal že več kot milijon izvodov albuma, je nedavno posnel tudi posebno izdajo, na kateri so dueti z Ellie Goulding in Jennifer Garner. Zaradi svetovne kariere, uspešnega zadnjega albuma in nominacije za grammyja je Bocelli letos prejel nagrado variety za posebne glasbene dosežke.

Tenorist, katerega veličasten glas s širokim glasovnim obsegom imajo mnogi za božanski glas, ponovno pripravlja nepozaben nastop. Vstopnice za ta glasbeni spektakel, ki bo 7. marca 2020 v dvorani Stožice v Ljubljani, lahko kupite na spletnem portalu Eventim.si in na vseh pooblaščenih prodajnih mestih podjetja Eventim.