ŠPIL LIGA: Tretji špil sezone 2019/2020

Špil liga (Foto: Kino Šiška)

Ne bomo prižgali novoletnih lučk, temveč koncertne. Ne bomo prisluhnili božičnim uspešnicam, ampak trem nadobudnim izvajalcem, ki bodo spodnjo dvorano Kina Šiška napolnili z mladostno energijo. Zadnji špil v koledarskem letu bodo zakrivili producent Almebo, alternativni rockerji DeBeat in škofjeloški Insekti.

O dveh zmagovalcih večera odločajo glasovi strokovne komisije in obiskovalcev koncerta, ki svoje mnenje izrazijo s pošiljanjem SMS sporočil. Po končanem nastopu vseh skupin se začne SMS glasovanje, ki traja 10 minut, medtem pa komisija razglasi tekmovalce od prvega do tretjega mesta. V primeru, da je prvo mesto po izboru komisije in občinstva enako, tekmovanje nadaljuje skupina, ki jo je strokovna komisija uvrstila na drugo mesto.

Abel Modic, s psevdonimom Almebo, se že vrsto let ukvarja z glasbo. Po uspešno zaključenih osmih letih učenja violine, se je pred dvema letoma začel ukvarjati s produkcijo elektronske plesne glasbe, v katero je vključeval tudi posnetke lastnega igranja.
👉 https://www.youtube.com/watch?v=2F_HkNvFSvA

Insekti? Ja, a ne kot žuželke, temveč kot mlada nadobudna skupina iz Škofje Loke. Tempo narekuje Luka Rener, ki mu zvesto sledi Matic Kutin na basu, skozi kitarske rife in protestna besedila pa njihove misli izpoveduje Klemen Škrjanec.
👉 https://soundcloud.com/luka-rener-326383468

DeBeat so alternativni rockerji iz Šentjerneja, ki jih združuje strast do glasbe, ki jo ustvarjajo. V zadnjem času se posvečajo avtorski glasbi, v njihovem repertoarju pa ne manjka priredb znanih slovenskih in tujih skupin. ”Razžgali” so že kar nekaj večjih odrov, kot so Kolektivc, Rock Jernejevo, Motozbor Malence, Vičstock in drugi.
👉 https://soundcloud.com/debeat111

Strokovna komisija:

Dominika Maša Kozar, Pavel Lipovšek in Andi Koglot.

Več na www.spilliga.si.