5 KRATKIH VPRAŠANJ: The Flipside + Dead Matches

💥V ZIP Bazi Trzin je 21.12.2019, ob 20.00  na sporedu DVOJNA KONCERTNA POSLASTICA, zato smo obe rock skupini povprašali nekaj hitrih vprašanj. Tukaj so zbrani njihovi odgovori.

👉 Dead Matches 

Smo 5-članski hard rock band iz Ljubljane in pišemo avtorsko glasbo. Igramo od začetka leta 2018, ampak trenutna zasedba obstaja šele od maja 2019. Na naše pisanje glasbe je vplivalo vse od bluesa do heavy metala (Guns N’ Roses, Jimi Hendrix, The Beatles, itd.) Glasba, ki bi jo predlagali prvim poslušalcem je Black River. Rock n’ roll nas spremlja že od otroštva. S člani banda smo se zaradi tega tudi ujeli, in ne samo na glasbeni ravni. Zip Baza je še ena priložnost, kjer se lahko izrazimo z našo glasbo in se pokažemo publiki. Naši cilji v letu 2020 so priti pred oči publike ter po možnosti začeti delati na našem prvem albumu.

Člani skupine:
Jernej Štravs – vokal
Domen Poženel – kitara
Blaž Bizjak – bas
Gal Štempihar – kitara
Blaž Žlogar – bobni

👉 The Flipside

Smo relativno nov rock band, ki poizkuša združiti elemente starega in bolj modernega rocka v nekaj svežega. Rekli bi, da se naša glasba uvršča v zvrst alternativnega rocka, vendar se nočemo omejevati. Večina naših skladb je v angleškem jeziku. Bobnar Leo je večino svojega bobnanja razvil preko hard rock pesmi (Guns N’ Roses, AC/DC), kitarist Boštjan se najbolj najde v zvrsti alternativnega rocka (Linkin Park , Foo Fighters), pevec Tine je velik oboževalec Adama Lamberta in Hamota, kitarist Peter, ki trenutno piše večino glasbe v skupini, pa je svoje znanje kitare razvijal predvsem ob riffih Metallice in Muse. Čeprav mogoče ni razvidno iz naše glasbe, pa je Petrov velik kitarski idol tudi John Mayer. Basist Klemen je veliko svojega znanja baziral na basistu iz skupine Red Hot Chili Peppers, Flea-ju. Trenutno je skladba, ki nas najbolje predstavi, Guiding Light. Gre za rock balado, ki nekako zajame zvok našega banda in predstavi tudi nežnejšo plat.

Rock glasba je zvrst, s katero se vsi člani banda nekako najbolj povežemo in predstavlja glasbeni jezik, v katerem se najlažje izražamo. Zip Baza Trzin nam predstavlja dobro priložnost, da svojo glasbo predstavimo na malo večjem odru z boljšim ozvočenjem in nadgradimo svoje nastope iz manjših lokalov. Tokrat bomo prvič predstavili celoten avtorski material.

V začetku glasbene sezone 2020 bi radi izdali svoj prvi single ‘Guiding Light’, skupaj z videospotom. Tekom leta se želimo udeležiti glasbenih natečajev in nabrati čim več izkušenj z igranjem v živo. Želja je, da bi v letu 2020 posneli tudi svoj prvi album, saj se avtorske skladbe pridno nabirajo.

Člani skupine:
Tine Zajc – vokal
Peter Plahutnik – vokal, kitara
Leo Krajnc – bobni
Klemen Pečnik – bas
Boštjan Rihtar – kitara