Špela Cesar z novim singlom Ostani

Špela Cesar (FOTO: Erazem Gliha)

Simpatična novomeška glasbenica Špela Cesar, se predstavlja z drugim singlom Ostani, ki je nastal v sodelovanju z ustvarjalnim poljem za glasbeno udejstvovanje INJA. Skladba se po zvočni podobi nostalgično spogleduje s preteklostjo in se na zgodovino soul glasbe izrazi skozi znani »motown« zvok. Špela Cesar je že s prvim singlom Za hip osvojila marsikatero še tako muhasto poslušalstvo. Njena glasba je iskrena, samosvoja in premore veliko sonca, ki ga prav v teh, že jesenskih dneh, še bolj potrebujemo.

Videospot za skladbo Ostani je bil posnet na prenovljenem novomeškem Glavnem trgu in njegovi okolici. Špela se je v videospotu na sončni nedeljski dan zapeljala z zelenim mestnim kolesom GONM. Zdrav duh v zdravem telesu je moto, ki vsekakor sovpada z njeno razigrano naravo, ki nikogar, ki jo ima priložnost spoznati, ne pusti ravnodušnega.

Za snemanje in montažo videospota je poskrbel Novomeščan Erazem Gliha, ki je z dijaki Šolskega centra Novo mesto režiral in posnel tudi videospot za skladbo Boli me k skupine Dan D, sodeluje pa tudi z drugimi novomeškimi glasbeniki, ki so v Erazmu prepoznali kreativno žilico.

Špelo Cesar in glasbenike iz novomeške zakladnice boste v živo lahko slišali tudi na koncertu z naslovom V petek zvečer, ki bo 4. oktobra 2019 potekal v Športni dvorani Marof.

Ob vsem tem lahko brez pomisleka sklenemo, da novi novomeški val glasbe ne pojenja. Ravno nasprotno.