Soki predstavil notni zvezek in razkril: 100. obdarjena šola bo njegova!

Soki je predstavil notni zvezek.
Soki je predstavil notni zvezek.

Marko Soršak Soki je za učence osnovnih šol in vse tiste, ki vam notni zapisi niso tuji, v preteklem tednu predstavil svoj notni zvezek 20za20, ki že v naslednjih dneh prihaja na prodajne police.

 

In kaj je na njem tako zelo posebnega?

V Sokijevem notnem zvezku, ki ga je izdal v sodelovanju s Kopija-novo, se nahaja podrobna predstavitev vseh tistih glasbil, s katerimi je Soki v sklopu projekta 20za20 opremil že 91. osnovnih šol. V njem tako izveste vse o bobnih, električni kitari, bas kitari, elektro-akustični kitari in klaviaturah. Notnemu zvezku je dodal tudi slovar izrazov, ki jih glasbeniki, kot je Soki, uporabljajo v svojem vsakdanu. Otroci bodo tako po novem vedeli, kaj pomeni izraz ‘intro’, ‘jam session’, ‘bridge’ in se znali hitreje sporazumevati v glasbenem svetu. Iz praktičnega vidika je zvezek perforiran in učenec lahko hitro priskoči na pomoč sošolcu, ki je ta dan svoj notni zvezek pozabil doma. Soki ima kot tudi tokrat rešitev za vse tegobe!

Soki je s projektom 20za20 razveselil že številne otroke po Sloveniji.
Soki je s projektom 20za20 razveselil že številne otroke po Sloveniji.

Z nakupom zvezka boste prispevala 0,50€

Ob enem pa boste z nakupom zvezka prispevali 0,50 EUR za projekt 20za20, ki že od leta 2014 spreminja slovenske šole na bolje. Otrokom daje možnost ukvarjanja z glasbo, približuje jim bendovsko udejstvovanje in gradi prihodnje generacije slovenskih glasbenih ustvarjalcev. Po besedah Sokija se je v zadnjih 3 letih in pol potočila prenekatera solza sreče, v njegov nabiralnik pa je prispelo mnogo pisem hvaležnih učencev, staršev in učiteljev. Danes otroci že dobro vedo kdo je Soki in težko je skriti namen njegovih obiskov. Saj takšnega Božička, ki 365 dni na leto po svetu hodi z zvrhanim avtomobilom glasbil in prešernim nasmehom, otroci težko spregledajo.

 

Zgodba počasi lovi svoj konec

Z nakupom zvezka boste prispevala 0,50 evra.
Z nakupom zvezka boste prispevala 0,50 evra.

A zgodba 20za20 počasi lovi svoj konec. Tekoče 4. leto obdarovanj je terjalo svoj davek in Soki je na obeh novinarskih konferencah v Mariboru in Ljubljani priznal, da so ga nenehna zbiranja sredstev, obiski šol, poučevanje bobnov in redno koncertiranje pošteno utrudile. In prav zato eden najuspešnejših slovenskih glasbenikov obrača nov list in glasno pove: ‘100. obdarjena šola bo moja!’ Soki namreč v mesecu septembru odpira vrata svoje bobnarske šole v rodnem Mariboru, kjer bo program tekel po skrbno zastavljenem načrtu avtorja projekta 20za20, ki pa sicer ne izvzema možnosti, da bo tudi po doseženi 3-mestni številki s polnim avtomobilom glasbil še vedno obiskal katero od slovenskih osnovnih šol, ki so oddale svojo prijavnico.

Na novinarskih konferencah so Sokijevo delo s svojo prisotnostjo podprli tudi ministrica Maja Brenčič Makovec, mariborski podžupan Saša Perko in glasbeniki Dejan Kranjc, Grega Skočir, Ditka in Alfi Nipič. Slednji so skupaj s številnimi drugimi ustvarjalci na področju glasbe za notni zvezek 20za20 prispevali tudi svojo misel. ‘Glasba je sredstvo, s katerim preženem vse tegobe in napolnim svojo dušo. Zame predstavlja način življenja in zaradi nje je moj svet poln lepih barv’, je na vprašanje ‘Kaj ti pomeni glasba’ odgovorila Ditka. Soki ob tem dodaja, da je preprosto našel način, kako bo s svojimi kolegi glasbeniki prav vsak dan sedel v šolskih klopeh!