Soki in Ditka skupaj v Zavodu Dornava

Soki in Ditka sta poskrbela za številne nasmejane obraze. (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Natančneje v Zavodu za usposabljanje, delo in varstvo Dr. Marijana Borštnarja Dornava, kjer bivajo ali se vključujejo v dnevne programe otroci, mladostniki in odrasle osebe z zmerno, težjo ali težko motnjo v duševnem razvoju in dodatnimi motnjami ter osebe z nezgodno poškodbo glave.

Moči združila v dobrodelne namene

In prav Dornava je ustanova, ki je bila v letu 2019 ena glavnih prioritet mariborskega bobnarja Marka Soršaka Sokija, ki se je po prvem obisku tamkajšnjih varovancev odločil, da zavod nedvomno mora obdariti. Skupaj z Dravskimi elektrarnami Maribor se je želja tudi uresničila in v tem tednu je zavod prejel še kako potrebno ozvočenje, naglavne mikrofone, mešalno mizo in cajone, s katerimi bodo v prihodnje veliko lažje izpeljali številne glasbene in gledališke projekte, ki so posebna ljubezen številnih tamkajšnjih uporabnikov.

Zgodbi se je z veseljem pridružila tudi Ditka, ki je nastopajoče presenetila kar med izvedbo njene pesmi ‘Ne bodi kot drugi‘ in z njimi zapela. ‘Soki mi je tekom let obdarovanja projekta 20za20 pogosto poslal kakšen video, v katerem otroci pojejo mojo pesem. Vedno me to navduši, seveda pa še posebej danes, ko sem priča tej neverjetni ljubezni do glasbe in moči varovancev, kjub vsem oviram, ki jih spremljajo v življenju’, je ob torkovem obisku povedala Ditka. Na odru je bil vidno ganjen tudi Soki, za katerega je bilo to eno najpomembnejših obdarovanj v sklopu projekta: ‘Ta teden bom skupno obiskal že 114 šol in današnji dan je zame eden najlepših in najtežjih v zadnjih letih obiskov šol in različnih ustanov. Glasba je nedvomno prisotna in pomembna povsod, njena teža pa je še toliko večja v zavodih kot je Dornava, kjer ni neskončnih možnosti. In prav zato sem želel pomagati. Od danes naprej so ti čudoviti ljudje in njihovi mentorji tehnično opremljeni za vse odre in naj vsaj na tem področju za njih ne bo ovir.’