Soen prihajajo v Kranj

Skupina Soen (FOTO: Promo)
Skupina Soen (FOTO: Promo)

Švedska zasedba Soen, ki jo je leta 2010 formiral nekdanji bobnar Amon Amarth in OpethMartin Lopez, polagoma prerašča v eno bistvenih entitet progresivno rockerskega revitalizma, a s pomembnim faktom.

Letos so izdali album ‘Lotus’

Uspelo ji je definirati sebi lasten glasbeno artistični dosje. Ne obstajajo prav dolgo časa, je pa njihova glasba daleč od dolgčasa, če ne celo brezčasna. Izkazali so se že s prvimi demo posnetki, ki so več kot obetali, s prvencem ‘Cognitive‘ pa so podrli vse pred seboj. Ljudje so zastrigli z ušesi ob intrigantnem, heavy in progresivno zvenečem glasbenem izrazu, začinjenemu s kančkom unikatnosti, z drugim albumom ‘Tellurian‘ pa so samo utrdili svoj sloves. Morda je njihova glasba na prvo poslušanje siva in mračna, a pod monotono površino se skriva njena resnična moč.

Soen bodo tako v soboto, 7. septebmra 2019 tresli kranjski SubArt, pred njimi bodo nastopili še finski Wheel, ki svojo inspiracijo črpajo iz bandov, kot so Tool, Alice in Chains, Radiohead in Karnivool ter italijanski The Price – solistični projekt Marca Barussa, ki vključuje številne italijanske umetnike, s katerimi je sodeloval v različnih obdobjih ustvarjanja.

KDO: Soen
KDAJ: sobota, 7. september 2019 ob 21. uri
KJE: Trainstation Subart, Kranj, Slovenija