Silente in Detour otvorili Črnfest 2019

Črnfest 2019 se je začel. (FOTO: Črnfest)
Črnfest 2019 se je začel. (FOTO: Črnfest)

V soboto, 17. avgusta 2019, se je uradno otvoril 12. Črnfest. Tekom dneva sta se odvila dva dogodka, in sicer dopoldanski v Kampu Bela krajina – Podzemelj, kjer se je odvijalo tekmovanje v solo plezanju na reki Kolpi, ter popoldanski oziroma večerni dogodek v grajskem atriju – koncert skupin Detour in Silente.

(FOTO: Črnfest)

Pestro dogajanje tudi v naslednjih dneh

Dopoldanski dogodek je privabil številne ljubitelje plezalnih sten, posebnost le-te v Kampu Bela krajina pa je bila ta, da je bila postavljena na vodi. Zmagovalci tekmovanja so bili vsi, ki so premagali ta izziv in se povzpeli na sam vrh. Organizatorji dogodka Dudes vs. Gravity so z organizacijo in obiskom zadovoljni, vsekakor pa to ni zadnji tak dogodek, v prihodnosti obljubljajo še več adrenalinskih poslastic.

Večerni dogodek je otvorila glasbena skupina Detour, v nadaljevanju pa je sledil koncert skupine Silente, ki je v Sloveniji nastopila prvič. Skupini sta napolnili grajski atrij in poskrbeli za odlično vzdušje v črnomaljskem gradu.

V nedeljo, 18. 8. 2019, se je v sklopu festivala v Kampu Bela krajina – Podzemelj odvijal športni dogodek, in sicer turnir odbojki na mivki, ta pa je privabil tako domačo kot tujo publiko. V zahvalo dobremu vremenu je organizatorjem uspelo dogodek izpeljati po načrtih. Če ste tokrat zamudili odbojko, vas vabimo, da se 24. avgusta udeležite turnirja v košarki 3×3. Prijave so še vedno možne na mejlu andraz.cimerman@klub-kbs.si.

Z začetkom novega tedna se bodo zvrstili naslednji dogodki:
 20. avgusta stand-up: Brade,
 21. avgusta otroška predstava: Potovanje na otok zakladov,
 22. avgusta predstavitev knjige: Lado Leskovar,
 23. avgusta koncert: Vojko V, Drill, Masayah in Reta ter kulinarično druženje na Kozolcu nad Piccolom: Opojne kapljice in Polabekeraj,
 24. avgusta elektro: DJ Rydel in DJ contest ter turnir v košarki 3×3.

Organizatorji so z otvoritvijo dogodka zadovoljni, v nadaljevanju festivala pa obljubljajo še več nepozabnih doživetij. Priporočajo vam, da si karte za željene dogodke skušate rezervirati že prej. Vabljeni na Črnfest 2019, ki bo (in je) ponovno dober za vse!