Slayer se bodo poslovili tudi od evropskega občinstva

Skupina Slayer
Skupina Slayer

Ameriška thrash metal zasedba Slayer je januarja letos napovedala svoje slovo. V sklopu poslovilne turneje pa se bodo novembra in decembra ustavili tudi na stari celini, kjer jim bodo družbo na odru delali še Lamb of God, Anthrax ter Obituary.

 

Tom Araya že pred leti namignil o upokojitvi skupine

Za enkrat je znanih le nekaj koncertnih datumov, konec tedna pa bodo razkrili vse datume evropske turneje.

Januarja so Slayer sporočili, da se odpravljajo na zadnjo svetovno turnejo, s katero se bodo poslovili in hkrati zahvalili svojim oboževalcem za vso podporo, ki so jo dobili v več kot treh dekadah trajajoči karieri.

Že leta 2016 je basist in pevec Tom Araya v intervjuju za Loudwire namignil, da bi se lahko upokojili: ‘Po 35-ih letih je čas, da počasi dobim pokojnino (smeh). To je poteza v moji karieri. Hvaležen sem, da smo okoli že 35 let, to je resnično dolgo. Torej, da, zame je. Namreč, ko smo začeli, je bilo vse veličastno, ker si mlad in nepremagljiv. Potem pa je prišel čas, ko sem postal družinski človek, in zame so bili težki časi, da sem ves čas letel tja in nazaj. Zdaj, na tej stopnji, na tej ravni, kjer smo zdaj, lahko to storim: lahko letim domov, kadar želim, imam proste dneve in lahko preživim nekaj časa s svojo družino. To je nekaj, česar nisem mogel strorit, ko so otroci odraščali. Zdaj sta že oba starejša in zrela. Zdaj pa bi to rad izkoristil. Da, vse težje se je vračati vedno znova na cesto. 35 let je resnično dolga doba.’

Tom Araya bi več časa rad preživel z družino. (FOTO: YouTube)
Tom Araya bi več časa rad preživel z družino. (FOTO: YouTube)

Dodal je še: ‘V življenju so stvari, ki so spremenile moj način igranja bas kitare. Imel sem operacijo vratu zato ne morem več izvajati ‘headbanga’. In to je bil velik del, pri čemer sem neizmerno užival – peti in headbengati. Zdaj samo uživam v glasbi, kar je kul, ker uživam v glasbi in čutim skladbe. Torej, to se je zame malce spremenilo.’

Slayer bodo s poslovilno turnejo začeli 10. maja v San Diegu, novembra in decembra pa bodo očitno imeli kar nekaj koncertnih datumov v Evropi.


Trenutno znani evropski koncertni datumi:
14. nov: – Dortmund, Nemčija
15. nov – Zwolle, Nizozemska @ IJsselhallen
24. nov – Freiburg, Nemčija
26. nov – Hamburg, Nemčija
29. nov – München, Nemčija
30. nov – Erfurt, Nemčija
2. dec – Berlin, Nemčija