Slash (Guns N’ Roses): ‘Vsi si želijo novega albuma’

Skupina Guns N' Roses (FOTO: Guns N' Roses)
Skupina Guns N' Roses (FOTO: Guns N' Roses)

Legendarni virtuozni kitarist Slash je namignil, da imajo veliko idej za novi album skupine Guns N’ Roses, hkrati pa dejal, da vsi menijo, da je to dobra ideja in da si vsi želijo novega albuma.

 

Zaradi obveznosti na turneji so trenutno preveč zasedeni

Slash je dejal, da meni, da si vsi v ožjem krogu skupine Guns N’ Roses želijo, da bi ustvarili nov studijski album, vendar zaradi obveznosti na turneji, niso imeli priložnosti, da bi se usedli in naredili načrte glede snemanja.

Vse, od kar so se leta 2016 znova združili Slash, Axl Rose in Duff McKagan pod imenom Guns N’ Roses so na turneji ‘Not On This Lifetime‘, najbolj goreči oboževalci pa se že ves ta čas sprašujejo, ali bodo dočakali tudi nov studijski album.

Slash pa je dal malce upanja z izjavo, v kateri je dejal, da so vsi vpleteni v skupini, polni idej, a da morajo skupaj strniti glave in narediti načrt glede prihodnjih korakov same skupine.

Za Classic Rock je Slash dejal: ‘Ko je skupina Guns N’ Roses začela s turnejo ‘Not In This Lifetime’, sem pisanje bolj prilagodil skupini Guns N’ Roses, ker je bilo to okolje, ki je vplivalo name. Nato pa smo si vzeli odmor in sem začel razmišljati o tem, da bi posnel album za skupino Conspirators. Ko ideja pride na plan, riff je riff. Lahko bi deloval v obeh kontekstih. Ampak s The Conspirators je drugače, vedno, ko sem se dobil z Mylesom Kennedyjem, je imel nekaj – in zato je tako raznolik album. Z Gunsi pa nimamo ideje, kam vse to pelje, ne vem, zato se je težko osredotočiti na eno ali drugo. Ko pa sem z Gunsi, se počutim, kot da razmišljam le o stvareh glede Gunsov. Ko pa sem s Conspirators, razmišljam le o Conspirators.’

Bodo po končanih koncertnih obveznostih Gunsi vendarle začeli s snemanjem novega albuma? (Foto:  Chiaki Nozu/WireImage)
Bodo po končanih koncertnih obveznostih Gunsi vendarle začeli s snemanjem novega albuma? (Foto: Chiaki Nozu/WireImage)

Na vprašanje ali je že začel s pisanjem novega materiala za studijski album skupine Guns N’ Roses pa je dejal: ‘No, ničesar nisem obešal na veliki zvon, ker ni še nič uradno, torej, se nimamo glede tega o ničemer za pogovarjat. Menim, da vsi milijo, da je to dobra ideja in vsi bi si to želeli. Vsi vključeni akterji, ki smo vpleteni, imamo veliko dobrih idej, a smo zasedeni s turnejo. Posledično ni bilo časa, da bi se usedli in začeli s tem.’