Skupina Laibach se odpravlja na drugi del evropske turneje

Laibach (FOTO: Blaž Fortuna)
Laibach (FOTO: Blaž Fortuna)

Skupina Laibach pričenja drugi del svoje obsežne evropske turneje ob izidu albuma ‘ALSO SPRACH ZARATHUSTRA‘, ki je lani izšel pri britanski založbi Mute.

 

Odigrali bodo 25 koncertov

Prvi del turneje se je odvil novembra in decembra 2017 in je obsegal 25 koncertov po evropskih metropolah, v drugem delu turneje pa bo skupina odigrala še dodatnih 25 koncertov.

S koncerti bodo pričeli že to sredo, in sicer z nastopom na otvoritvi festivala Barents Spektakel, ki se odvija v mestu Kirkenes, lociranem na skrajnem severu Norveške.  24. februarja, bo Laibach že v Benetkah, kjer bo v znamenitih razstavnih prostorih Punte della Dogana nastopil na multimedijskem dogodku, ki ga pripravlja Pallazzo Grassi. Sledili bodo koncerti drugje po Evropi, z zaključkom turneje v Sofiji, Atenah, Skopju in Sarajevu.

Za vse tiste, ki so lanskega decembra zamudili njihova dva razprodana nastopa v Kinu Šiška, pa bo Laibach 6. aprila odigral še koncert v ljubljanskem Ortu. Ta se bo programsko razlikoval od ostalih koncertov in bo Laibachovi publiki postregel z nekaterimi presenečenji.

Razpored koncertov si lahko ogledate TUKAJ.