2Cellos prihajata v Zagreb

2Cellos bosta septembra nastopila v Mariboru. (FOTO: Špela Macuh)
2Cellos bosta septembra nastopila v Mariboru. (FOTO: Špela Macuh)

Povsod je lepo, toda doma je še najlepše. Tega se dobro zavedata tudi Stjepan in Luka, ki stojita za imenom popularnega dua 2CELLOS. V sklopu turneje Score v sodelovanju s simfoničnim orkestrom iz London se bosta zglasila v zagrebški areni, in sicer kar na dva koncerta. Eden bo že 16. marca, drugi teden kasneje.

 

2Cellos navdušujeta po vsem svetu

2Cellos sta poznana po edinstvenem spektaklu za vse čute. Tokrat ne bo nič drugače in sodeč po lanskoletnih koncertnih uprizoritvah, si letos enostavno ne smete privoščite, da manjkate. Po nepozabnem zagrebškem koncertu pred 50 tisoč glavo množico in po nasploh uspešnem letu 2016, z razprodanimi koncerti na najprestižnejših svetovnih odrih, sta slovensko-hrvaška glasbenika napovedala prvi arenski šov pri nas. Ekskluzivni spektakel v ljubljanski Areni Stožice je bil poleg koncerta v Beogradu prava uspešnica, poslušalci pa smo ostali lačni po vnovičnem razvajanju ušesnih bobenčkov.

 

Biografija [wiki]

2Cellos navdušujeta po vsem svetu. (FOTO: Špela Macuh)
2Cellos navdušujeta po vsem svetu. (FOTO: Špela Macuh)

Luka Šulić in Stjepan Hauser Mlada, zelo nadarjena violončelista in dobra prijatelja sta se nekega dne odločila, da na splet, skoraj za šalo, vneseta svoj video s posnetkom skladbe ‘Smooth Criminal’ legendarnega Michaela Jacksona. V nekaj dneh si ga je ogledalo več deset tisoč ljudi, po telefonu ju je poklical Elton John, ju povabil na svojo svetovno turnejo, sklenila pa sta tudi pogodbo z založbo Sony Masterworks. Kot meteor sta zažarela na svetovnem glasbenem nebu in v trenutku podrla meje med žanri. ‘Pojdite in doživite ju v živo, naravnost osupljivo je! Ne spominjam se, da bi bil kakšen dogodek tako vznemirljiv, odkar sem doživel vrnitev Jimija Hendrixa v poznih šestdesetih,’ je zapisal Elton John. Luka Šulić je po mami Primorec, po očetu Hrvat, odraščal pa je v Mariboru. Po študiju v Zagrebu je končal še slovito Kraljevo akademijo za glasbo v Londonu in pred njim se je že kazala sijajna solistična kariera. Potem pa se je vse obrnilo v drugo smer… Stjepan Hauser je doma iz Pulja in v Zagrebu je študiral približno v istem času kot Luka. Pot ga je zanesla v Manchester, nato pa je sledil videoposnetek omenjene Jacksonove skladbe in tudi zanj se je vse pravzaprav v trenutku postavilo na glavo. Zdaj gostujeta povsod in uživata popolnoma novo življenje.

Kdaj: 23. marec od 20:00 do 23:00
Kje: Arena Zagreb, Ulica Vice Vukova 8, 10000 Zagreb, Croatia
Cena: 27-82€