Skupina INMATE napoveduje novi album THE SALT

Inmate
Inmate - Foto: Marko Duplišak

THE SALT nosi naslov 5. albuma velenjske skupine INMATE, ki bo izšel 1. marca 2021. Album bo poleg fizične oblike možno dobiti na vseh znanih spletnih platformah, kot so Spotify, Apple Music, iTunes, Google Play, YouTube, Amazon, Pandora, Deezer, Tidal, itd. Album lahko od danes naprej že prednaročite na Amazonu ter Apple music.

Album vsebuje 10 skladb, med katerimi je tudi naslovna skladba The Salt, s katero so velenjski metalci nastopili na lanskem izboru za evrovizijo EMA 2020.

»Definitivno gre za naš najboljši album do sedaj, saj je bilo vloženega ogromno truda in časa. Vsaka skladba na albumu je za nas posebna in hkrati najboljša, zato enostavno ne moremo izbrati favorita. Velika zasluga za izdajo novega albuma gre našemu producentu Urošu Boršiču, ki je kljub težkim razmeram zaradi omejitev koronavirusa svoje delo opravil vrhunsko in ažurno. Gre tudi za naš najhitrejši album do sedaj, najhitrejša skladba ima 230 bpm (udarcev na minuto).«

Skupina trenutno pripravlja spletni koncert, na katerem bo predstavila vse nove komade. Kdaj bo na ogled, bo znano kmalu.

Inmate - The Salt - naslovnica
Naslovnica albuma The Salt

Seznam skladb na albumu THE SALT:

  1. Less Is More
  2. For Suffer We Must
  3. Underdog
  4. Here For A Reason
  5. The Salt
  6. No Time To Die
  7. Nobody Is Innocent
  8. Coming Back To Life
  9. Shadows
  10. To Higher Self

INMATE sestavljajo:

Marko Duplišak – vocals
Jure Grudnik – drums
Andrej Bezjak (Nama Kirtan das) – guitars & bass
David Vodopivec – session guitars