SKALP: ‘Mars je prodan’ (2012)

Ajdovska rock skupina Skalp je pred avditorijem domače publike obeležila dan izida težko pričakovanega albuma Mars je prodan, ki je nastajal kar 5 let in na slovensko glasbeno sceno prinaša svež generični rock ter pozitivna globlja sporočila.

Skupina Skalp se je zbrala konec leta 1997 blizu Ajdovščine. Najprej so fantje koncertirali po Vipavski dolini, kmalu pa jih je opazilo več znanih organizatorjev koncertov in začela se je odiseja po Sloveniji.

V sredini leta 1999 je skupina posnela prvi singl, ki je na lokalnih radijih zasedel prva mesta glasbenih lestvic. Sledila so leta intenzivnih vaj, ustvarjanja novih skladb ter nastopanja na malih in velikih odrih po Sloveniji.

Konec leta 2007 je skupina kronala 10-letno delovanje z izdajo albuma Preproste rešitve pod okriljem Založbe kaset in plošč RTV Slovenija. Avtorska glasba skupine Skalp ima melodičen zvok, ki se navkljub sodobnim aranžmajem spogleduje z legendarno tradicijo starega rocka. Udeležba na koncertu skupine Skalp je terapija za stres, priložnost za odklop ob odlični izvedbi novega Rocka.

Skupina Skalp (danes jo sestavljajo Peter (vokal), Aleš (kitara, vokal), Matjaž (bas, vokal) in Tonči (bobni) je nastala leta 1997 v Vipavski dolini.

V petnajstih letih delovanja so fantje poželi več pomembnih lovorik na slovenskih festivalih, zmagali na natečaju za najbolj obetavno primorsko glasbeno skupino, dobili nagrado Zlati zidak za videospot leta 2011 ter prejeli občinsko priznanje za posebne dosežke 2011.

Skalp bodo nove skladbe v poletnem času predstavljali na koncertih v živo, za zadnji singel Mars je prodan pa nameravajo fantje v kratkem posneti tudi videospot.

Novi album odlikuje izvrsten rockovski zvok; posnet je bil v novogoriškem studiu Bor v produkciji legendarnega kitarista Bora Zuljana.

 

Skladbe:
01. Vem, da lahko! 2:50
02. Še enkrat (Šejla) 3:01
03. Krik izpod mrzlih rjuh 3:24
04. Dol med plamene 3:34
05. Grem na svoje 3:36
06, Mars je prodan 3:02
07. Med štirimi stenami 3:32
08. Ko razum popusti 3:09
09. Sam proti vsem 3:09
10. Resničen svet laži

Še nimaš CD-ja? Hitro kontaktiraj skupino in si ga pridobi in uživaj v najlepših zvokih tvojega življenja.

Še vse na hitro:
Člani: Peter, Aleš, Matjaž, Tonči
Album: Mars je prodan
Leto izdaje: 2012
Založba: RTV Slovenija, Založba kaset in plošč