SiTi Teater pripravlja serijo koncertnih večerov

1NA1: Gušti & Tomi M. – SiTi Teater pod zvezdami 21.9.2021 (Foto: Tjaša Jankovič)

SiTi Teater že vrsto let skrbi za dobro glasbo in nič drugače ne bo letošnjo jesen. Pripravljajo serijo koncertnih večerov, kjer bo poudarek na akustiki.

5.9. Jure Ivanušič in Rade Šerbedžija

Jure Ivanušič, gledališki in filmski igralec, pianist in interpret, ki je na našem odru več sezon navduševal z odlično glasbeno monokomedijo Od tišine do glasbe, bo tokrat nastopil s kultno ikono nekdanjega jugoslovanskega prostora, Radetom Šerbedžijo. Pravita, da sta sorodni duši. Odlično se ujemata tako na odru kot za njim, zato z veseljem nastopata skupaj. Ob številnih filmskih, gledaliških in televizijskih vlogah je Rade Šerbedžija posnel tudi šest odmevnih glasbenih albumov. Njegovo interpretacijo bi lahko označili kot šanson, v skladbah pa se le-ta zliva in prepleta z različno glasbeno motiviko. V Sloveniji ga od nekdaj občudujejo vse generacije, saj je pesmim Barbara, Ne daj se Ines (avtor Arsen Dedić) in številnim drugim, s svojim neustavljivim šarmom vtisnil enkraten pečat.

6.9. Severa Gjurin z zasedbo

Po daljšem premoru se na oder SiTi Teatra vrača milozvočna Severa Gjurin. Njena glasba, ki jo v veliki meri ustvarja skupaj z bratom Galom Gjurinom, nas navdihuje že dobro desetletje, skoraj zimzelene so njune uspešnice Kadar sva sama, Kjer je toplo, Čakam, Kakor da se nič ni zgodilo…

7.9. Gušti in Tomi M. (1na1)

Gušti in Tomi s skupnim programom gostujeta po vsej Sloveniji, ob koncu poletja pa jima bomo lahko znova prisluhnili tudi v prestolnici – se vidimo pod zvezdami!

9.9. Hamo in Tokac (1na1)

Tokac in Hamo sta levji kralj in pesnik lubezni. Prvi je pevec in avtor besedil novomeške skupine Dan D, drugi je frontman zasedbe Hamo & Tribute 2 Love. Tomislav Jovanović Tokac je natančno uglašen na rahločutje, ki lahko poje o širnih prostranstvih sveta, pa tudi o najtemačnejših delih srca, Matevž Šalehar Hamo pa je iskreni rocker, ki ne skriva svojih čustev in ki se najbolje počuti na manjših klubskih odrih, kjer lahko srka energijo publike in jo vrača z zelo velikimi obrestmi.

10.9. The Beat Fleet

Desetdnevni program SiTi pod zvezdami se bo zaključil s koncertom hrvaškega benda The Beet Fleet, poznanega pod kratico TBF. Šestčlanska zasedba, ki prihaja iz Splita, že od začetka devetdesetih velja za eno najbolj inovativnih in markantnih glasbenih skupin na področju nekdanje Jugoslavije. S šarmantno, nostalgično obarvano fuzijo hip hopa, reggaeja, rocka, funka, soula in dalmatinskega melosa, se po nekaj letih končno spet vrača v Ljubljano. Svojim zvestim oboževalcem obljublja šopek največjih hitov in novih singlov, pozitivno energijo in dobro zabavo s pridihom mediterana.